Naučnici tvrde da je moguće zatrudneti kad ste već trudni

Žena može da zatrudni dok je trudna i to retko stanje, koje podrazumeva začeće drugog fetusa, naziva se "superfetacija", piše "Bright Side" pozivajući se na tvrdnje naučnika.
Naučnici tvrde da je moguće zatrudneti kad ste već trudni
Foto: Pixabay
Majka, kao rezultat superfetacije, može dobiti dva blizanca različitog doba gestacije, a ponekad čak i dva različita datuma rođenja. Širom sveta je službeno dokumentovano 10 takvih slučajeva.
 
U slučaju superfetacije žena zatrudni tokom različitih menstruacija, a osim gestacijskog doba, blizanci će biti različite težine, visine, pa čak i krvne grupe.
 
Kad je žena trudna, jajnici prestaju da puštaju jajašca u matericu jer hormoni šalju telu signal da se "pripremi" za rast deteta. Međutim, kada dođe do superfetacije, jajnici stvaraju i oslobađaju još jedno jajašce koje se takođe može oploditi.
 
Poslednji slučaj se dogodio u Australiji kada je Kejt Hil zatrudnela dva puta u roku od deset dana. Rodila je devojčice Šarlotu i Oliviju koje su klasifikovane kao blizankinje. Međutim, vremenska razlika između njihovog začeća bila je 10 dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom