Sud odlučio: Baka mora da obriše slike svojih unuka s Fejsbuka i Pinteresta

Holandski sud presudio je da jedna baka mora da ukloni slike svojih unuka sa Fejsbuka i Pinteresta, jer ih je objavila bez dozvole njihovih roditelja, odnosno svoje ćerke, prenosi BBC.
Sud odlučio: Baka mora da obriše slike svojih unuka s Fejsbuka i Pinteresta
Foto: Pixabay
Slučaj je dospeo na sud pošto majka i ćerka nisu mogle da se dogovore, a baka je odbila da obriše slike svojih unuka sa društvenih mreža, pa je sudija presudio na osnovu direktive Evropske unije o zaštiti podataka.
 
Ta direktiva se ne primenjuje na "strogo lične" ili postupke u okviru "domaćinstva", ali je izuzetak napravljen jer su fotografije bile na društvenim mrežama, što ih je učinilo dostupnim široj javnosti.
 
Žena mora da ukloni slike ili da plati kaznu od 50 evra za svaki dan u kojem ne ispuni odluku sudu, sve do sume od 1.000 evra.
 
U slučaju da ponovo objavi slike unuka, biće ponovo kažnjena sa 50 evra dnevno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom