VIDEO: Sinu dao ime po svom radnom mestu

Čudna imena u svetu su postala stalna pojava, mislili smo da ih praktikuju samo poznate ličnosti, ali ovaj čovek je nadmašio sva očekivanja.
VIDEO: Sinu dao ime po svom radnom mestu
Foto: Pixabay
Indonežanin toliko voli svoje radno mesto da je svom sinu dao ime po njemu. Naime, njegov petnaestomesečni sin se zove Zavod za statistiku.
 
Čak i pre nego što se oženio, Samet Vahudi je znao da ako ikad dobije sina, želi da mu da ime po sektoru u kojem je radio kao državni službenik. To je vrlo jasno naznačio svojoj verenici pre braka, a ona je taj zahtev prihvatila.
 
Par je prvo dobio devojčicu pa se Samet složio da ona nosi neko konvencionalno ime, ali prošle godine u decembru su dobili sina, i on je odmah znao kako želi da se dete zove - Zavod za statistiku.
 
Indonežanski mediji su izveštavali o ovom neobičnom imenu nakon provere baze podataka.
 
Samet Vahudi rekao je novinarima da se zaposlio kao državni službenik u gradu Brebesu 2003. godine, a od tada radi u Zavodu za statističku informacijsku komunikaciju. To mesto mu je postalo poput drugog doma pa je želeo da to nekako poveže i sa svojim sinom.
 
Rođen 23. decembra 2020. godine, Zavod Za Statističku Informacijsku Komunikaciju verovatno će teško da se predstavlja punim imenom, zbog čega su mu roditelji već odabrali nadimak Dinko.
 
Kad su ga pitali šta će njegov sin da misli o svom imenu kad odraste, rekao je kako je siguran da će dečak da se navikne.
 
Sametova supruga Linda odmah je prihvatila ime, ali su njeni roditelji imali zamerke. Međutim, kad su čuli za njihov predbračni dogovor i oni su to prihvatili. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.