Hiljade holandskih roditelja u ime svoje dece traže 1,4 milijarde evra od Tiktoka

Hiljade holandskih roditelja traže odštetu u ime svoje dece od administratora popularne videoplatforme Tiktok.
Hiljade holandskih roditelja u ime svoje dece traže 1,4 milijarde evra od Tiktoka
Foto: Pixabay
Potražuju ukupno više od 1,4 milijarde evra, objavila je holandska Fondacija za istraživanje informacija na tržištu (SOMI). Prema fondaciji, reč je o više od 64.000 roditelja.  
 
Kao razlog se navodi to što Tiktok bez dopuštenja prikuplja podatke o maloletnicima radi ciljanog oglašavanja. 
 
Uz to, deca su izložena opasnostima kroz takozvane izazove u kojima korisnici platforme traže jedni od drugih da izvrše rizična dela.
 
Fondacija SOMI je neprofitna organizacija posvećena zaštiti temeljnih prava korisnika internet usluga. 
 
Tiktok je u vlasništvu kineske kompanije "ByteDance". Administrator platforme ranije je objavio da preduzima mere za povećanje sigurnosti mladih korisnika. 
 
Prema uslovima korišćenja Tiktoka, maloletnicima je potreban pristanak njihovih roditelja/staratelja. Deci mlađoj od 13 godina nije dozvoljeno korišćenje platforme.
 
Kompanija na svom sajtu ističe da su korisnicima dostupne postavke privatnosti kako bi mogli "da odaberu postavke koje im odgovaraju". 
  • Windows

    03.06.2021 10:38
    TikTok - najveca budalastina ikada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom