Neobične stvari koje bebe rade dok su u materici: Mokre, plaču...

Ne morate biti stručnjak za trudnoće da biste znali da bebe u stomaku mogu da štacaju i sisaju palac.
Neobične stvari koje bebe rade dok su u materici: Mokre, plaču...
Foto: Pixabay
Osim toga, šta još bebe rade u materici?
 
Piške li bebe u materici?
 
Odgovor na ovo pitanje je jednostavan. Da, bebe piške u materici. Zapravo, to često rade. Zapravo, verujemo da ste čuli za plodovu vodu? Upravo to je dečja mokraća. U vreme kada se dete rodi, gotovo 100 odsto amnionske tečnosti koja ga okružuje zapravo je urin. Kad se detetovi bubrezi u potpunosti formiraju, što se otprilike poklapa s krajem prvog tromesečja, beba će početi da guta amnionsku tečnoest, izlučuje ​​je u obliku mokraće i ponovo guta, navodi "The New York Times". 
 
Dišu li bebe u materici?
 
Ako se pitate kako bebe dišu u materici, odgovor je pomalo složen. Bebe u materici ne dišu na isti način kao i mi, budući da se u njoj nalazi tečnost. Pre rođenja, bebe dobijaju kiseonik od majke preko pupčane vrpce, ali prave pokrete slične udisanju pripremajući se za prvi udah vazduha.
 
Vrše li bebe veliku nuždu u materici?
 
Bebina prva stolica obično dođe u roku od 24 sata od rođenja. Zove se mekonijum i sastoji se od ćelija, žuči, dlaka, krvi i plodove vode. Većinu vremena bebe ne kake u materici, ali to se ponekad ipak desi, pogotovo ako dete nije rođeno na vreme ili je podvrgnuto stresu pre ili tokom porođaja. Ako se to dogodi, vaš lekar će neko vreme nakon porođaja hteti da nadzire bebu kako bi osigurao da ona nije udahnula mekonijum u pluća, što bi moglo da izazove infekciju.
 
Plaču li bebe u materici?
 
Studija iz 2005. otkrila je da bebe zaista plaču u materici. Ovo može biti potresno saznati, ali budite sigurni da je, iako beba može iskusiti neke negativne emocije i dok je u materici, neprestano teši okruženje u kojem se nalazi.
 
Gledaju li bebe u materici?
 
Uprkos činjenici da je vid poslednje čulo koje će dete razviti tokom svog boravka u materici, bebe mogu i da otvore oči - i da vide. Beba će prvi put otvoriti oči oko 26. nedelje trudnoće, navodi Little Things.

Teme

beba

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom