U Crnoj Gori sklopljen prvi istopolni brak

U Opštini Budva sklopljen je prvi istopolni brak u Crnoj Gori.
U Crnoj Gori sklopljen prvi istopolni brak
Foto: Pixabay
Sakretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić rekla je za Vijesti da je reč o dve mlade žene poreklom sa Balkana koje žive i rade u inostranstvu.
 
Jelušić je objasnila da su se one obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola, 15. jula, a da je opština preduzela neophodne korake kako bi se zakon i svi podzakonski akti u vezi s njim mogli nesmetano primenjivati.
 
"Obezbedili smo registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim Zakonom", rekla je Jelušić.
 
Dodala je da su u toku ceremonije, koja je upriličena u zgradi Opštine Budva, partnerima predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a da je rečima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom.
 
"Raduje nas što smo bili u prilici da prvi primenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu", poručila je Vukotić Jelušić.
  • Podbarac

    25.07.2021 22:49
    /
    Mladencima zelim sve najlepse i najbolje! Hejterima zelim po jednog clana uze rodbine iz LGBT+ spektruma, pa da ih vidimo onda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom