U Crnoj Gori sklopljen prvi istopolni brak

U Opštini Budva sklopljen je prvi istopolni brak u Crnoj Gori.
U Crnoj Gori sklopljen prvi istopolni brak
Foto: Pixabay
Sakretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić rekla je za Vijesti da je reč o dve mlade žene poreklom sa Balkana koje žive i rade u inostranstvu.
 
Jelušić je objasnila da su se one obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola, 15. jula, a da je opština preduzela neophodne korake kako bi se zakon i svi podzakonski akti u vezi s njim mogli nesmetano primenjivati.
 
"Obezbedili smo registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim Zakonom", rekla je Jelušić.
 
Dodala je da su u toku ceremonije, koja je upriličena u zgradi Opštine Budva, partnerima predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a da je rečima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom.
 
"Raduje nas što smo bili u prilici da prvi primenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu", poručila je Vukotić Jelušić.
  • Podbarac

    25.07.2021 22:49
    /
    Mladencima zelim sve najlepse i najbolje! Hejterima zelim po jednog clana uze rodbine iz LGBT+ spektruma, pa da ih vidimo onda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji manje brakova, ali više razvoda

Republički zavod za statistiku saopštio je da je broj razvedenih brakova u 2023. godini porastao za 3,7 odsto, dok je u odnosu na godinu ranije 3,5 odsto manje sklopljenih brakova.

Tužila partnera jer je nije odvezao na aerodrom

Sud na Novom Zelandu odbacio je tužbu žene protiv bivšeg partnera nakon što je nije odvezao na aerodrom pa je zbog toga propustila let kojim je trebalo da stigne na koncert s prijateljima, prenosi BBC