VIDEO: Babica pokazala kroz šta prolaze majke koje rađaju carskim rezom

Babica Triš Ver objavila je zanimljiv video u kojem je pokazala šta telo prolazi tokom carskog reza.
VIDEO: Babica pokazala kroz šta prolaze majke koje rađaju carskim rezom
Foto: Pixabay
"Vaše putovanje je neverovatno", poručila je uz snimak u kojem je pokazala nekoliko kvadrata od filca koji predstavljaju slojeve stomaka koje lekari moraju da seku da bi došli do bebe. 
Ver pokazuje da lekari prvo seku kožu, potom sloj masti i fascije, veznog tkiva koje okružuje organe, kako bi došli do mišića. Zatim se, prema Ver, napravi uspravni rez kroz mišić i peritoneum, membranu koja čini sluzokožu trbušne šupljine, koja leži na vrhu bešike. Na kraju se pravi horizontalni rez na materici kako bi se došlo do amnionske kese u kojoj je beba. Kada kesa pukne, beba se rađa. 
"Carski rez je ozbiljna operacija abdomena", dodala je Ver i to jasno demonstrirala ovim prikazom komplikovanog postupka. 
 
Postupak koji odaberete vi ili lekari zavisi od mnogo faktora, ali najvažnije je ono što je najsigurnije za vas i vaše dete.
 
  • Jasna

    06.07.2023 23:30
    Ja sam imala carski i za mene je stvarno bio carski. Daju lekove za bolove bukvalno nista strasno i preterano kako su zene opisivale. Najveca bol koju sam osezila bila mi je postavljanje braunile
  • X

    14.05.2022 16:57
    Isto iskustvo.Prva dva porođaja prirodna i to prvi dug i težak,treći hitan carski.Lekari su me pitali posle svega kakvo je moje iskustvo s obzirom da sam iskusila i jedan i drugi način.Moj odgovor je bio da bih desetoro rodila prirodno.Lekar je rekao "carsko" mu je samo ime i ništa više.Moje iskustvo je bilo veoma loše,dug oporavak.Lekari su bili jako profesionalni i bez ijednog datog dinara u "betaniji".Sve pohvale za celokupno osoblje
  • leona

    23.04.2022 09:14
    Sectio caesarea
    Carski rez se tako zove, zato što je po predanju veliki rimski vojskovodja Cezar bio tako rodjen. Nije način na koji se radjaju plemićka deca. i nije "samo zaspiš, a bebu izvade iz stomaka".
    Inače, pre uvodjenja narkoze i transfuzije, carski rez je bio intervencija, koju je majka teško i retko mogla da preživi.
    Radila se kad je život bebe je bio važniji od života majke.
    I kad je porodica mogla da plati za porodjaj lekara-akušera i bolnicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom