VIDEO: Mama otkrila devet vrsta plača u skladu s bebinim potrebama

Jedna je mama postala zvezda na TikToku objavivši video u kojem je s pratiocima podelila vodič o devet vrsta plača malih beba i njihovim značenjima.
VIDEO: Mama otkrila devet vrsta plača u skladu s bebinim potrebama
Foto: Pixabay
Ana Šilds iz Kalifornije objasnila je na svom profilu da su sve vrste plača pokazatelji različitih raspoloženja i potreba novorođenčeta, kao što su glad, pospanost, bol zbog rasta zuba, nelagoda, žeđ ili potreba za društvom.
Novopečena majka je rekla da vas još neki bebini glasovi mogu upozoriti na to kada je boli stomak ili mora podrignuti i slično.
Njena objava je pratioce uputila na članak s internet stranice FirstDiscoverers, koji sadrži opise devet krikova s audioisečcima. U videu je rekla: "Ako imate novorođenče ili ćete ga uskoro imati, svakako pogledajte ovaj video. Ovo je za vas."
 
"Novorođenčad ima devet vrsta plača na temelju ljudskih refleksa", dodala je. Članak koji je Ana citirala kaže da će novorođenče, ako treba da podrigne, imati kratak i trzav plač, a zvuk koji će proizvesti biće nešto slično kao "eh".
 
Prema članku, to se događa jer im se dijafragma spušta i grkljan se zatvara. Ana je podelila da će gladno novorođenče ispustiti zvuk "neh" jer mu se jezik lepi za nepce.
 
Pospano novorođenče će ispustiti zvuk "aoh", široko otvarajući usta dok mu se jezik povlači.
 
Beba koja oseća nelagodu zbog neudobnog položaja, vrućine, hladnoće i slično ispustiće zvuk "heh".
 
Još jedan zvuk koju će novorođenčad proizvoditi je onaj mirni i tužni, koji zvuči kao "lelaol" kad mu treba društvo.
 
Prema daljim uputstvima, novorođenčad koja ima problema s izbijanjem zubića stvara zvuk "guen". Ovaj zvuk će biti propraćen pojačanim lučenjem pljuvačke.
 
Novorođenčad koja plače jer je žedna ispuštaće zvuk "ne".
 
One bebe koje se osećaju tužno i uznemireno raznim podražajima napeće se dok ispuštaju plač koji zvuči kao "ouin".
 
Poslednji zvuk je kada ih boli stomačić, a zvuči kao "eerh", promuklo, stegnuto i produženo.
 

Teme

beba

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom