Fizioterapeutkinja apelovala na roditelje: Nemojte bebama stavljati brojanice oko ruke

"Prestanite da im stavljate brojanice na ruke", apelovala je fizioterapeutkinja Hristina Andrašević.
Fizioterapeutkinja apelovala na roditelje: Nemojte bebama stavljati brojanice oko ruke
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sigurno ste i sami primetili na rukama male dece i beba brojanice. Roditelji ih stavljaju deci kao jedno od verskih obeležja, odnosno da ih zaštite.
Andrašević je diplomirana fizioterapeutkinja, koja na svom Instagram profilu deli smernice za roditelje da kroz pokret usmeravaju razvoj kretanja kod beba na najbolji način.
Ona je nedavno objavila fotografiju bebe sa brojanicom oko ruke, ispod koje je napisala zašto je loše da ih bebe nose.
 
"Od deset beba čije mi snimke šaljete, devet ima brojanicu...ne preterujem...i zato apelujem na mame! Prestanite da im stavljate brojanice na ruke! Smeta njihovoj pokretljivosti! Na ovoj slici možete da vidite razliku u položaju, oslonac na pod i otvaranja šake (i neotvaranja šake). Nemojte davati detetu stimulaciju na ruci koja mu nije potrebna jer će se ta ruka drugačije kretati! A to vam ne treba! Sa aspekta pravoslavlja, brojanica služi da se broje molitve, a sigurna sam da to bebe ne rade... manite se uroka...skupljena šaka ili nemogućnost dobrog oslonca na ručni zglob je veći problem", objasnila je Hristina.
 
 
Bilo je onih majki koje su podržale Hristinu i rekle kako su saglasne sa ovim što je napisala, ali bilo je i onih koje se nisu složile sa apelom. 
 
Opširnije na Zadovoljna.rs.

Teme

beba
  • Vlada

    11.09.2022 09:44
    Vera je slobodan izbor svake jedinke.Koju slobodu izbora imaju bebe kada im je vera nametnuta silom.Krste se deca iz pomodarstva,a da su sami roditelji i mnoge babe i dede krštene sa 20,30,40 i 50 godina,bebe vrište ,plaču otimaju se dok traje obred,jer im to ne prija,ali sujeta roditelja mora biti zadovoljena.Pustite decu da sami odaberu da li će biti ateisti,hrišćani,budisti,islamisti.
  • Mrki

    10.09.2022 18:28
    Glupost
    Kakav glupav razlog da se ne stavlja brojanica.ljudi koji neciju veru oslovljavaju sa bljak su maloumnici,jer svako ima pravo na slobodu govora i veroispovesti.eto brojanica smeta ali torba od 30kg osnovaca ne smeta.a i objava neke tamo fizioterapeutkinje bez imena i renomea cista glupost.
  • Nisam roBOT

    10.09.2022 18:08
    Ja bih prvo da čujem, šta prvorodjeni kaže...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom