Nemci izračunali: Dete do 18. godine košta najmanje 150.000 evra

Nemački Savezni zavod za statistiku objavio je rezultate istraživanja prema kojima prosečna potrošnja roditelja na odgajanje deteta do 18. godine iznosi oko 150.000 evra.
Nemci izračunali: Dete do 18. godine košta najmanje 150.000 evra
Foto: Pixabay
Do šeste godine, mesečni troškovi su oko 587 evra na mesečnom nivou, a u njih ulaze ishrana, pelene, igračke, smeštaj i odeća, a nisu uključeni početna oprema za bebe, koja košta oko 3.000 evra, kao i mogući troškovi nege, objavili su nemački mediji.
Mesto u vrtiću plaća se oko 400 evra, ali iznos varira od regiona do regiona.
Od upisa u školu do 12. godine finansiraju se izleti tokom godišnjih odmora, hobiji i školski izleti, kao i proslava rođendana. Pametni telefoni, tableti i računari, uz svest o brendu, sve su izraženiji kod mališana, a to ima cenu.
 
Otuda školarac košta roditelje oko 686 evra na mesečnom nivou, u šta takođe nisu uključeni godišnji odmor, briga, hobiji i slično.
 
Od 12. do 18. godine ponovo rastu troškovi i to na 784 evra mesečno po detetu. 

Teme

deca
  • Bosanac

    21.10.2022 13:51
    Pa eto, po svom statistikama i proračunima najbolje ugasiti tradicionalnu porodicu i svi da se deklarišu kao lgbt frikovi... To će riješiti sve ovoplanetarne probleme.
  • Laloš

    02.10.2022 15:20
    @Bogatsvo su deca
    Naravno da su bogatstvo deca i zato se na njima ne štedi. Ali mani me se priča imaću troje dece i raditi za minimalac a živećemo od ljubavi. Osnovno šta deca MORAJU da imaju su kvalitetna i raznovrsna ishrana,higijena, garderoba, medicinska zaštita, obrazovanje i naravno ljubav. Ako to ne možeš da obezbediš ne pravi decu jer će patiti i deca i roditelji. A što se tiče kučića najlepše je šetati sa troje dece i dva kučeta. Ali ti to očigledno nećeš saznati kako izgleda pošto iz komentara vidim da si kučemrzitelj.
  • Bogatsvo su deca

    02.10.2022 12:48
    Svetinje su deca
    Vi, materijalisti šetajte kučiće:)
    Mi, ljudi radjamo decu iz ljubavi,gajimo ih iz ljubavi, nisu razmažena zbog ljubavi nego zbog nedostatka iste.
    Svako kome je bitniji novac od ljubavi je uskraćen, osakaćen.
    Da, pare su bitne za neke stvari, a te računice koliko deca koštaju su odvratne i žele da odvrate ljude od dece.
    Šetajte kučiće!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom