VIDEO: Bebe u Danskoj spavaju napolju, čak i po kiši

Da li biste ostavili svoju bebu da spava napolju? U skandinavskim zemljama to je uobičajena pojava.
Roditelji često ulaze u kafiće i uživaju u toplom napitku dok kolica s usnulim bebama ostavljaju napolju. Upravo to je scenario prikazan u viralnom videu jedne mame objavljenom na Tiktoku.
Korisnica @annieineventyrland objasnila je da je uobičajeno da bebe u Danskoj spavaju napolju bez obzira na vremenske prilike. To je takođe preporuka medicinskih sestara i babica u toj zemlji.
"Kaže se da sveži vazduh održava bebe zdravima i pomaže im da bolje spavaju. Dremanje je bebama u kolicima dopušteno u svim vremenskim prilikama", rekla je.
 
Većinu vremena dečja kolica su natkrivena, a u njima se nalaze monitori za praćenje kako bi roditelji mogli da provere da li su se deca probudila.
 
"Ovde se bebe ne otimaju jer niko ne želi da bude odgovoran za tuđe dete. Naš zdravstveni sistem čini sve što može kako bi svima koji žele da imaju dete pomogao da to ostvare bez ikakvih dodatnih troškova", dodala je ova mama četvoro dece iz Danske.
 
 
Možda se upravo u tome krije tajna sreće. Naime, prema Svetskom izvšetaju o sreći stanovnici te skandinavske zemlje među najsrećnijima su na svetu. Građani generalno imaju puno poverenja jedni u druge, a stope kriminala su niske.
 
Iako nema mnogo studija o blagodetima i opasnostima spavanja dece na svežem vazduhu, roditelji čije bebe često spavaju na otvorenom tvrde da su primetili pozitivne ishode. Navode da njihova deca imaju jači imunitet i duže spavaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom