Osmogodišnju devojčicu majka, baba i deda držali zatvorenu u kući

Osmogodišnja devojčica iz Nemačke oslobođena je nakon što su je majka, baba i deda navodno držali zaključanu u stanu od njene prve godine.
Osmogodišnju devojčicu majka, baba i deda držali zatvorenu u kući
Foto: Pixabay (ilustracija)
Smatra se da je devojčica, koja se u nemačkim medijima naziva Marija, većinu poslednjih sedam i po godina provela u zaključanoj sobi u kući svoje babe i dede u Atendornu, gradu sa oko 25.000 stanovnika istočno od Kelna, prenosi Euronews Srbija.
"Nije uspela da dobije mnogo uvida u spoljašnji svet", rekao je tužilac Patrik Baron fon Grotus.
 
Doktori koji su pregledali devojčicu nakon što je puštena na slobodu 23. septembra nisu našli znakove fizičkog nasilja i neuhranjenosti, saopštile su opštinske vlasti. Međutim, tokom pregleda ona je navodno rekla da nikada nije videla šumu, bila na livadi, niti se vozila automobilom.
Iako je devojčica mogla da govori i hoda, Grotus je rekao da je "jedva bila u stanju da se sama penje uz stepenice ili da se kreće po neravnom terenu".
 
Zašto je devojčica bila skrivena od javnosti skoro ceo život ostaje nejasno, jer su njena majka, baba i deda navodno odbili da odgovaraju na pitanja tokom policijskog ispitivanja.
 
Otac devojčice, koji je već bio razdvojen od majke u vreme njenog rođenja, rekao je za "SauerlandKurier" da je pronašao poruku na svom automobilu kada je devojčica imala oko šest meseci, u kojoj mu je bivša žena saopštila će se sa detetom preseliti u Italiju.
 
Majka, koju je "Bild" nazvao Rozmeri G, obavestila je lokalne vlasti da se preselila u Kalabriju, u jugozapadnoj Italiji, sredinom 2015.
 
Kada je otac deteta u septembru 2015. prijavio vlastima za staranje o mladima da je više puta video majku i dete u Atendornu, ispitali su badu i dedu devojčice po majci, ali im je rečeno da njih dve žive u Italiji.
 
Tek u julu ove godine lokalne vlasti su ponovo istražile gde se nalazi dete, nakon što je bračni par koji živi u susednoj opštini Leneštat dojavio policiji glasine da je sada osmogodišnja devojčica zaključana kod babe i dede.
 
Nakon sudskog naloga, policija i službenici za zaštitu mladih pronašli su devojčicu u kući babe i dede.
 
Kancelarija javnog tužioca u gradu Zigenu vodi istragu protiv majke i dede i babe deteta zbog zatvaranja i maltretiranja maloletne osobe. Majka, koja ima 47 godina, mogla bi se suočiti sa kaznom do 10 godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom