Italijanske poslanice će moći da doje na sednicama parlamenta

Italijanske poslanice ubuduće mogu da doje na sednicama i tako prate rasprave.
Italijanske poslanice će moći da doje na sednicama parlamenta
Foto: Pixabay
Poslanice mogu da sede u zadnjem redu u sali ili na tribini pošto su do sada morale da odlaze u prostoriju namenjenu u tu svrhu.
Po poslovniku donjeg doma italijanskog parlamenta, "neovlašćene osobe ni pod kojim uslovom ne mogu da uđu u salu u kojoj zasedaju poslanici". Dojenje će biti moguće do detetove prve godine.
"Ova dobra praksa koja garantuje puno uživanje neotuđivog prava, snažan je znak koji šalje najreprezentativnija skupština italijanske demokratije", izrazila je zadovoljstvo poslanica Gilda Sportiello iz Pokreta 5 zvezda (M5S), koji je predložio reforme. "Sve žene moraju da imaju mogućnost da doje gde god to žele", istakla je.
 
M5S, populistička stranka koja je osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima 2018, izabrala je u parlament veći broj mladih majki i bori se za to da mogu da usklade porodični život s poslovnim obavezama.
  • Okrugli ćošak

    17.11.2022 12:30
    Pa tu praksu su samo usvojili iz srpskog "parlamenta", s tom razlikom što ovde poslanici doje narod svakodnevno, već deset godina. Ali narod voli da doji i guta sve što mu daju. Valjda je gladan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom