Kinezi imaju sve manje dece pa KFC u dečije menije stavlja igračke za kućne ljubimce

KFC u Kini odlučio je da zameni igračke u dečjim menijima igračkama i detaljima za pse.
Kinezi imaju sve manje dece pa KFC u dečije menije stavlja igračke za kućne ljubimce
Foto: Pixabay
Poznati lanac restorana brze hrane morao je da se prilagodi problemu niskog nataliteta u toj zemlji i činjenici da sve više ljudi ima kućne ljubimce, objavio je "Fortune". KFC-ovom franšizom u Kini upravlja "Yum China". Kompanija je objavila da mora da se prilagodi kineskoj demografiji. 
"Sve više mladih ima kućne ljubimce. U prošlosti smo imale igračke za odrasle i za decu. Sada imamo igračke za mačke i pse", rekao je Džoi Vat, izvršni direktor "Yum China", u intervjuu za Fortune.
Generacija Z i milenijalci daju prednost ličnoj udobnosti i dobrobiti, pa se više se ne pridržavaju toliko društvenih normi koje zahtevaju da se venčaju i imaju decu.
 
Broj domaćinstava s dve plate bez dece u zemlji raste, a mnoge porodice odlučuju se za kućne ljubimce. Prema Kineskom udruženju industrije kućnih ljubimaca, od 2015. do 2020. tržište kućnih ljubimaca poraslo je četiri puta na 46 milijardi dolara, a očekuje se da će 2023. dostići 70 milijardi dolara. 
 
Vlasti pokušavaju da podstaknu porodice da imaju decu i ukidaju stroge kontrole veličine domaćinstava. Ipak, obične kineske porodice žale se na lošu ravnotežu između poslovnog i privatnog života i na loš pristup dečijoj nezi. 
 
Kina je ranije ove godine izvestila o svom prvom padu stanovništva od 1961.

Teme

kina

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom