"Surogat majčinstvo je veći zločin od pedofilije"

Surogat majčinstvo predstavlja ozbiljan zločin, koji je teži i od pedofilije, ocenio je predsednik Komisije za kulturu italijanskog parlamenta Federiko Molikone.
"Surogat majčinstvo je veći zločin od pedofilije"
Foto: Pixabay
On je naglasio da "postoje ljudi koji žele da izaberu dete kao farbu za krečenje kuće", prenela je Ansa.
Ministarka za jednake mogućnosti i porodicu Eugenija Ročela podsetila je da je u Italiji zabranjeno ne samo surogat majčinstvo, već i njegova propaganda.
"Trebalo bi bolje objasniti koncept surogat majčinstva, za šta postoje međunarodni sajmovi, a jedan je isproban i u Milanu", rekla je ona.
 
Kazala je da surogat majčinstvo košta oko 100.000 evra, a da žene za to dobijaju oko 15-20.000 evra.
 
"Mi idemo unazad, jer dolazimo do oblika ropstva ženskog tela, pa se s jedne strane preko kataloga kupuju lepe, visoke žene, određene veroispovesti i drugačijeg koeficijenta inteligencije, a s druge žena koje pozajmljuju svoju matericu", navela je ministarka.
  • Podrska

    22.03.2023 07:04
    Podrska
    Podrska da se ovaj vid trgovine dece zabrani Krivicno kazni! Nauka i Medicina su napredovale i onaj ko nemoze imati poroda neka se okrene njima! Ovaj vid trgovine se kroz Istoriju uvek radio i cemu Medicina i Nauka?! Platiti nekom dati porodi dete staje nego Kriminal! Bravo i Podrska na ovome!
  • BoeserWolf

    21.03.2023 13:52
    Italijani funkcioner shvata surogat majčinstvo kao da je Srbin koji kometarise vest o istoj.
    Cuj Vuleta, majka daje svoje dete nekom... Tehnički da, majka da svoje dete surogat majci, pa ga surogat majka posle porođaja vrati majci.
  • zztop

    21.03.2023 12:23
    Jel sad vidite zašto se priroda pobrinila da žene rađaju, a ne da nesu jaja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom