Japanski grad savetuje majke: Zahvalite muževima i obavljajte svoje zadatke

Gradske vlasti Onomičija u japanskoj prefekturi Hirošima izazvale su burne reakcije širom Japana zbog deljenja flajera u kojima savetuje žene kako da se ponašaju posle porođaja.
Japanski grad savetuje majke: Zahvalite muževima i obavljajte svoje zadatke
Foto: Pixabay
"Postoje razlike u načinu na koji muškarci i žene osećaju i misle. Jedan od razloga je strukturna razlika u mozgovima muškaraca i žena. Dobro je poznato da muškarce u postupcima vode teorije, dok se žene ponašaju na osnovu emocija", navodi se u jednom flajeru.
Najvažnija stvar je da jedni drugima uvaže razlike i da se uloge dobro podele.
"Novi očevi vole da im zahvalite kada urade neki od osnovnih zadataka, poput pranja sudova, menjanja pelena ili držanja deteta", savetuju se mlade majke.
 
Dalje se dodaje da supruge mogu da iritiraju muževe time što se brinu o detetu, a izbegavaju da obavljaju kućne poslove.
 
Ženama se takođe dobronamerno savetuje da se "ne nerviraju bez razloga".
 
Zaključuje se da postoji mnogo stvari koje nove majke mogu da urade kako bi zadovoljile muževe, uključujući masaže, svakodnevno pripremanje ručka, obavljanje dužnosti oko deteta, dočekivanje sa dobrodošlicom i da im na licu uvek bude osmeh.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom