VIDEO: Tek rođena beba podigla glavu da pogleda mamu

Snimak koji prikazuje moćnu vezu između majke i deteta dirnuo je brojne korisnike interneta.
U viralnom videu novorođenče staro samo nekoliko sati odmara na maminim grudima, a onda podiže glavu kako bi pogledalo mamu. 
Kratak isečak prikupio je milione pregleda i brojne komentare.
Iako je prizor dirljiv i emotivan, novorođenčad ne može samostalno da drži glavu. Ako se to događa, postoji sumnja u hipertonus, koji može zahvatiti muskulaturu celog tela. Bebe koje pate od hipertonusa često se opisuju kao neobično čvrste, ali s druge strane mogu imati problema s održavanjem ravnoteže, što dovodi do čestih padova ili hodanja na prstima. 
 
U takvim situacijama preporučuje se konsultacija s fizijatrom, koji će proceniti stanje deteta i po potrebi predložiti terapiju i demonstrirati vežbe za rešavanje ovog tipa distoničnog sindroma.
 
Roditelji bi novorođenim bebama trebalo rukom da podupiru vrat, ali preporučuje se da ih, pod nadzorom, stavljaju na stomak.
 

Teme

beba
  • Beban supermen

    29.10.2023 21:39
    Čemu odmah crne slutnje.
    Jednostavno se desilo čudo.
    Živ i zdrav bio sto godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom