Restoran u SAD-u roditeljima naplatio 50 dolara jer su im se deca loše ponašala

Restoran "Toccoa Riverside" u severnoj Džordžiji u SAD-u postao je viralan nakon objave na Redditu u kojoj je uz fotografiju jelovnika napisano da ovaj restoran dodatno naplaćuje loše roditeljstvo.
Restoran u SAD-u roditeljima naplatio 50 dolara jer su im se deca loše ponašala
Foto: Pixabay
Na fotografiji su prikazani brojni dodatni troškovi koji bi mogli dočekati goste Toccoa Riversidea, uključujući napojnicu od 20 odsto za grupe u kojima je više od šest ljudi, za one koji traže odvojene račune ili pak za one koji naručuju s posebnog rođendanskog jelovnika restorana. 
 
Takođe, navedeno je da će gostima koji nisu platili gotovinom biti dodano 3,3 odsto na njihove račune, a tu je i naknada za "odrasle osobe koje nisu u stanju da se ponašaju kao roditelji". Restoran upozorava da bi odrasli gosti mogli da se suoče s dodatnom naknadom - označenom samo kao "$$$" - ako se njihova deca loše ponašaju.
Vlasnik restorana Tim Rihter rekao je da je roditeljska naknada uvedena tokom pandemije kovida19. Takođe je rekao da nikada nikome nije naplatio tu naknadu sve do pre nekoliko nedelja, kada je grupa ljudi s devetoro dece večerala u restoranu.
 
Naknada, za koju na Google recenzijama piše da je iznosila 50 dolara, prijavljena je nekoliko puta u poslednje dve nedeljea, a nekoliko je recenzija u kojima se gosti žale na ponašanje vlasnika i na plaćanje naknade.
"Najnepošteniji vlasnik napravio je ogromnu scenu ispred celog restorana jer su naša deca 'trčala kroz restoran'. Deca su bila dole pored reke. Rečeno nam je da 'bolje da odemo u Burger King i Walmart' i da smo loši roditelji. Morali smo da platimo dodatnih 50 dolara", pisalo je u jednoj recenziji. 
 
U drugoj, vrlo sličnoj recenziji, gost restorana napisao je da su njegova deca gledala tablet sve dok im hrana nije bila poslužena, ali da su uprkos tome morali da plate 50 dolara zbog ponašanja dece.
 
Još jedna porodica sa Floride podelila je svoje iskustvo. Muškarac, koji je i sam vlasnik restorana, rekao je da je njegova porodica, zajedno s još četiri porodice, posetila ovaj restoran tokom svog odmora. Njihova grupa je uključivala 11 dece, a pre nego što su otišli rekli su im da ih čeka "roditeljska doplata", kao i da im je jedan od članova osoblja rekao da je on vaspitao svoju decu i da neće vaspitavati i njihovu.
  • Novisadka

    05.11.2023 12:40
    Bravo!
    U svetu već uveliko postoje hoteli koji primaju samo odrasle, bez dece. Pa svako može da bira.
  • Apsolutno

    05.11.2023 10:26
    Podržavam
    Molim lepo, seo sam u kafić/restoran/itd da popijem pojedem nešto. Ne trazim tišinu kao u pozorištu, ali mi ne pada na pamet da trpim vaša derišta koje nećete da kontrolišete i puštate ih da vrište, pritom se uopšte ne obazirući na ostale goste lokala. I mislite kako ste dobri roditelji. Ne, niste dobri, očajni ste. Ponašanje deteta je odraz vaše kulture i nivoa sramote.
  • Djordje

    05.11.2023 07:33
    Bravo!
    Bravo! Ovo bi moglo da se uvede i kod nas, posto neki roditelji zaista misle da su kafici i restorani igraonice i da su svi gosti duzni da trpe sto oni ne zele da svoju decu vaspitaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom