Otkriven iznenađujući razlog zbog kog najviše žena zatrudni tokom praznika

Poznato je da se u avgustu i septembru rađa najviše dece, odnosno da najviše žena zatrudni tokom božićnih i novogodišnjih praznika.
Otkriven iznenađujući razlog zbog kog najviše žena zatrudni tokom praznika
Foto: Pixabay
Istraživanje pokazuje da razlog nije više seksa. Dokazi sugerišu da se to događa jer sperma preferira niže temperature.
Studija objavljena u časopisu "Obstetrics & Gynecology" pokazala je da se kvalitet sperme poboljšava zimi u odnosu na leto.
Istraživači su otkrili da muškarci imaju najzdraviju spermu zimi i u rano proleće i da tada proizvode 70 miliona spermatozoida po mililitru sperme u odnosu na 68 miliona na kraju proleća.
 
Takođe, spermatozoidi proizvedeni zimi bili su brži od svojih prolećnih kolega. Zbog toga je verovatnije da će spermatozoidi doći do jajne ćelije žene, što povećava šanse za začeće, piše Dejli mejl.
 
Korejska studija iz 2021. godine, sprovedena među policijskim službenicima u 40-im i 50-im, otkrila je da su u jesen i početkom zime muškarci imali najviše nivoe testosterona, dok su najniži nivoi bili u januaru i maju. Tim je otkrio da na nivo testosterona utiču temperatura i količina dnevnog svetla.
  • Alkohol

    08.12.2023 12:53
    Više se pije tokom praznika, pa se zaboravlja na kontracepciju, a i kondomi budu zaboravljeni pored kreveta pa se neke snađu da zatrudne.
  • Pfff

    08.12.2023 11:53
    A da nije....
  • ...

    07.12.2023 15:49
    Da li istrazivanja na juznoj hemisferi potvrdjuju ovo? Tamo je toplo za vreme bozicnih i novogodisnjih praznika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom