U Grčkoj sklopljen prvi brak između dva muškarca

Grčki romanopisac Petros Hadjopulos i njegov partner postali su prvi par koji se venčao u atinskoj gradskoj skupštini, tri nedelje nakon što su legalizovani istopolni brakovi u Grčkoj.
U Grčkoj sklopljen prvi brak između dva muškarca
Foto: Pixabay
U Atini su se u četvrtak večali Hadjopulos, poznat kao Ogist Korto, i advokat Anastasios Samouilidis.
 
Hadjopulos je rekao da je događaj protekao kao iz snova "koji nisu smeli da ostvare dok su bili tinejdžeri".
"Postoji određena simbolika u svemu ovome. Razumem da brak nije za svakoga, ali za ljude koji su odrasli u Grčkoj osamdesetih ili devedesetih godina, kada su se momci poput nas osećali prilično izolovano, čak i simbolika ima veliko značenje", rekao je Hadjopoulos za AP.
Par je stigao na venčanje sa njihovim psom, a dobili su aplauz više od 25 gostiju.
 
Većina u grčkom parlamentu odobrila je istopolne brakove 15. februara, uprkos snažnom protivljenju Grčke pravoslavne crkve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji manje brakova, ali više razvoda

Republički zavod za statistiku saopštio je da je broj razvedenih brakova u 2023. godini porastao za 3,7 odsto, dok je u odnosu na godinu ranije 3,5 odsto manje sklopljenih brakova.

Tužila partnera jer je nije odvezao na aerodrom

Sud na Novom Zelandu odbacio je tužbu žene protiv bivšeg partnera nakon što je nije odvezao na aerodrom pa je zbog toga propustila let kojim je trebalo da stigne na koncert s prijateljima, prenosi BBC