Istraživanje: Muškarci će se pre zapustiti i ugojiti nakon venčanja, nego žene

Novo istraživanje utvrdilo je ko će se nakon venčanja najverovatnije "zapustiti" i ugojiti.
Istraživanje: Muškarci će se pre zapustiti i ugojiti nakon venčanja, nego žene
Foto: Pixabay
Naime, brak ima značajan uticaj na gojenje muškaraca, a naročito u prvih pet godina nakon venčanja, pokazalo je istraživanje objavljeno u stručnom časopisu "Economics & Human Biology".
 
Kod žena nije utvrđena korelacija između ulaska u brak i gojenja.
Istraživači sa Kineske akademije društvenih nauka (CASS) analizirali su podatke iz 10 anketa o zdravlju i ishrani od 1989. do 2015. godine. 
 
Otkrili su da je brak povezan s porastom prevalencije gojaznosti za muškarce od 5,2 odsto i porastom gojaznosti za 2,5 odsto.
"Muškarci se suočavaju sa značajnim rizikom od gojaznosti kako stare, pa je nakon sklapanja braka važno da se ne opuste i da nastave redovno da vežbaju i zdravo se hrane", rekao je Šiven Kvan s Kineske akademije društvenih nauka.
 
U spomenutom časopisu je napomenuto kako treba imati na umu da se standardi za odabir partnera, ceremonija venčanja i raspodela kućnih poslova nakon sklapanja braka u Kini znatno razlikuju od onih koji prevladavaju u zapadnim društvima. 
 
"Dakle, uticaj braka na debljinu može varirati između kineske i zapadne populacije", zaključuje se.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom