VIDEO: Tata pokazao kako izgledaju igraonice u javnom prevozu u Finskoj

Ako imate malo dete, verovatno vam je udobnije da putujete automobilom nego javnim prevozom.
VIDEO: Tata pokazao kako izgledaju igraonice u javnom prevozu u Finskoj
Foto: Screenshot (Instagram/joshlevine485)
S dečjim kolicima nije jednostavno pronaći dovoljno mesta u autobusu, dete morate da zabavljate i pobrinute se da je sigurno. 
 
Sve to zvuči prilično stresno, a tako i jeste, osim ako ste u Finskoj.
Ta zemlja nedavno je proglašena najsrećnijom na svetu, prema CN Traveleru. Kao razlozi za osvajanje te titule navode se faktori poput velikodušnosti, prihoda, slobode izbora i očekivanog životnog veka. No, zaboravili su spomenuti da je u toj zemlji pravo zadovoljstvo odgajati decu.
 
Tata Džoš Levin nedavno je postao viralan kada je pokazao kako izgleda javni prevoz u Finskoj. Tačnije, fokusirao se na igraonicu za decu koja ima tobogan, stolove s lavirintima i kutak za čitanje ispunjen slikovnicama. Prostor je čist, a voz nije pun.
Većina roditelja iz drugih zemalja ostala je zapanjena činjenicom da ovako nešto postoji. S druge strane, jedan Finac komentarisao je: "Nisam znao da je ovo neverovatno. Meni je to jednostavno normalno."
 
 
Levin je rođeni Njujorčanin koji se preselio u Helsinki sa suprugom i blizancima. Nakon što je njegov video postao viralan, odlučio je da prikaže više razloga zašto je finski javni prevoz nešto čemu svaka zemlja treba da teži.
 
"Vožnja metroom u Njujorku s dvostrukim kolicima praktično je nemoguća, ali u Helsinkiju je to jednostavno i - besplatno", otkrio je on.
 
 
Postoji još jedan razlog zašto se Finci smatraju tako srećnima. Oni prihvataju koncept da je igra namenjena deci, a vrtićki kurikulumi temelje se isključivo na igri.
  • Mile

    21.04.2024 18:29
    Ovako je i kod nas, samo deca treba da sačekaju da se svi iskrcaju u Staroj Pazovi.
  • D

    21.04.2024 18:09
    plava pilula
    Isto je i kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom