Zbog utakmice Hrvatske i Engleske sve staje u hrvatskim gradovima

Fudbalska utakmica Hrvatske i Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva znatno će izmeniti život u hrvatskim gradovima. U vreme njenog odigravanja prodavnice, ugostiteljski objekti i neke kulturne ustanove radiće skraćeno, dok trgovci i ugostitelji nude popuste i nagrade.
Zbog utakmice Hrvatske i Engleske sve staje u hrvatskim gradovima
Foto: 021.rs
Utakmica će biti odigrana sutra od 20 časova, na moskovskom stadionu Lužnjiki, a čim je termin njenog odiravanja bio poznat, trgovački lanci počeli su da razmišljaju o promeni radnog vremena.
 
Prvi je regovao lanac Špar, koji je najavio da će sutra u 19.30 zatvoriti sve supermarkete kako bi "svojim zaposlenima omogućio praćenje utakmice", a potom se i Konzum odlučio na isti potez, navodi Jutarnji list.
 
"Na taj način želeli smo da omogućimo svim zaposlenima da u društvu porodice i prijatelja imaju priliku da uživo gledaju polufinalnu utakmicu Hrvatske i Engleske i mogućnost istorijskog plasmana u finale", naveo je Konzum.
 
Taj trgovački lanac sutra će i nagrađivati kupce. Svako ko dođe u bilo koju Konzumovu prodavnicu s nekim navijačkim obeležjem, dobiće 10 odsto popusta bez obzira na iznos.
 
Na dan utakmice pojedini trgovci nude do 40 odsto popusta, koji kod nekih počinje već danas i traje do četvrtka. 
 
Da rade skraćeno odlučili su i vlasnici zagrebačkog bara Burgeraj koji su za Jutarnji list kazali da zatvaraju ranije, jer svi radnici žele da gledaju utakmicu, a firma za to vreme neće ništa izgubiti.
 
"S druge strane, ljudi će uživati, biti sa svojima i potencijalno imati super uspomenu. Svi mi znamo gde smo bili 1998. kad je Hrvatska ušla u polufinale Svetskog prvenstva. Ako i ove godine bude tako, neka se svi sećamo kako smo uživali sa svojima", navodi vlasnik Burgeraja.
 
Dve zagrebačke teretane otkazale su sutrašnje večernje treninge i termine, a još nije poznato da li će fitnes klubovi krenuti istim putem. I neke kulturne ustanove podredile su svoj raspored fudbalu, glumačka grupa Histrion objavila je da se zbog utakmice odlaže predstava "Grička veštica", zakazana za sredu.
 
Građani Hrvatske u prilici su da osvoje i vredne nagrade ako pogode rezultat utakmice. Unika (UNIQA) osiguranje za pogodjen rezultat poklanja fudbalski dres, jedan fitnes klub nudi popuste na članarinu, konoba Cesarica u Vodicama nudi besplatnu večeru za dvoje, a škola stranih jezika Lingva Šibenik besplatan jednosemestralni kurs stranog jezika po želji.
 
Zagrebački aerodrom Franjo Tuđman zamolio je putnike, koji u Moskvu putuju sa četiri čarter leta, da dođu najmanje 2,5 sata pre poletanja jer se očekuje da sreda bude najprometniji dan u sezoni, prenosi Hina.
 
Na stadionu Lužnjiki koji prima 78.000 gledalaca, navijačke snage mogle bi da budu izjednačene. I hrvatski i engleski mediji navode da se očekuje dolazak po 10.000 navijača.
  • Li man

    11.07.2018 14:20
    Ovde sve stoji I bez utakmice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.