Otvorena pušačka zona na beogradskom aerodromu

Na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu danas je otvorena pušačka zona sa 10 sedećih i osam stajaćih mesta, najsavremenijim ventilacionim sistemom i priključcima za laptopove i mobilne telefone, u koju je uloženo pet miliona dinara.
Otvorena pušačka zona na beogradskom aerodromu
Foto: 021.rs
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorava da pušenje nije ni zdravo, ni dobro, ali da je svako kovač svoje sreće i da se ne može uticati tako lako na pušače koji zele da, kada su na aerodromu, imaju prostor za pušenje cigareta.
 
"Takvi smo, kada nam nešto branite uvek ima kontraefekat, hoćemo suprotno da uradimo", rekao je Lončar i naglasio da će Ministarstvo nastaviti da sprovodi akcije o štetnosti duvanskog dima i da je najbitnije promeniti svest ljudi. Ministar je rekao da je punih 10 godina postojao problem dobijanja pušačke zone na beogradskom aerodromu zbog raznih prepreka, tehničkih i birokratskih, ali da je zajedničkim radom, saradnjom i dogovorom taj posao završen.
 
Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević navodi da je istraživanje tržišta 2014. godine pokazalo da 18 odsto putnika na aerodromu želi pušačke zone i da je taj procenat rastao, pa je 2015. godine bio 21 odsto, a 2016. godine 23 odsto.
 
"Nakon toga smo kao menadžment reagovali i 2017. je otvorena prva pušačka zona", rekao je Vlaisavljević. Naveo je da su u svetu pušačke zone na aerodromima prilično male, a da danas otvorena zona na beogradskom aerodromu ima gotovo duplo više mesta nego što je standard u Evropi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.