Kubu 2018. godine posetilo 639.000 američkih turista

Kubu je tokom 2018. godine posetilo oko 639.000 američkih turista, što je nešto više nego godinu ranije, iako su u međuvremenu pogoršani diplomatski odnosi dve zemlje, javlja AFP, pozivajući se na podatke kubanskog šefa diplomatije Bruna Rodrigeza.
Kubu 2018. godine posetilo 639.000 američkih turista
Foto: Pixabay
Istorijsko otopljavanje odnosa bivših neprijatelja iz hladnoratovskog perioda počelo je krajem 2015. godine, ali su od dolaska Donalda Trampa u Belu kuću odnosi zategnuti, nakon što je Vašington optužio Kubu za zdravstvene tegobe američkih diplomata.
 
Američke vlasti su čak na nekoliko meseci izdale upozorenje svojim državljanima da ne putuju na Kubu, ali je to upozorenje povučeno u avgustu.
 
"Američki narod zna da Kuba garantuje punu sigurnost svim diplomatama, kao i turistima i posetiocima", rekao je Rodrigez.
 
U 2018. godini Kubu je posetilo ukupno oko 4,75 miliona turista.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja