Agencija koja inače dočekuje turiste na Havajima sada ih šalje kući

Havajska turistička organizacija "Visitor Aloha Society" koja inače dobrodošlicom pozdravlja turiste, sada im, u doba pandemije virusa korona, pomaže da odu.
Ta neprofitna grupa je izdvojila 25.000 dolara za putne troškove turista koji moraju da odu ako odbiju 14-dnevni karantin koji je propisala ta američka savezna država, prenosi CNN.
 
Država je u saopštenju navela da putne aranžmane vodi "Visitor Aloha Society", koja u normalnim okolnostima pomaže turistima na Havajima da reše probleme sa kojima se suočavaju tokom posete, kao što su krađa ili zdravstveni problemi.
 
"Mogućnost te grupe da vrati turiste na aerodrome u njihovim zemljama mnogo pomaže vlastima da uspešno sprovedu vanredne mere u doba krize izazvane virusom. Na taj način država ne mora da izdvaja dodatna sredstva za povratna putovanja, a misija da Havaji ostanu bezbedni sprovodi se uspešnije", navela je državni tužilac Kler Konors.
 
Od početka vanrednog stanja sa Havaja je vraćeno 19 ljudi, a u pojedinim slučajevima oni su zbog kršenja mera platili kaznu.
 
"Visitor Aloha Society" organizuje povratak turista kućama i plaća im kartu ako ne mogu da je priušte.
 
Na Havajima je do sada potvrđeno 596 slučajeva virusa korona, a preminulo je 12 ljudi.
  • mali Veseljak

    24.04.2020 12:48
    Aloha
    Skroz prikladno, jer Aloha svakako znači i dobrodošli i doviđenja :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja