Tadž Mahal otvoren nakon najduže pauze u svojoj istoriji

Tadž Mahal danas je ponovo otvoren za posetioce nakon šest meseci, što je najduži period u kojem je ikada bio zatvoren, dok u Indiji i dalje raste broj zaraženih virusom korona.
Tadž Mahal otvoren nakon najduže pauze u svojoj istoriji
Foto: Pixabay
Mauzolej je zatvoren u martu, a sada će moći da ugosti 5.000 posetilaca dnevno uz stroge epidemiološke mere, prenosi BBC.
 
Tadž Mahal je jedna od najpopularnijih svetskih turističkih atrakcija, koju je pre pandemije dnevno posećivalo i do 70.000 ljudi dnevno. Ceo objekat je dezinfikovan pre nego što je kapija otvorena, a posetiocima će na ulazu biti merena temperatura.
 
Ulaznice će se plaćati karticama, a grupno fotografisanje je zabranjeno zbog poštovanja fizičke distance.
 
Mermerni mauzolej je u 17. veku izgradio mogulski vladar Šah Džahan za svoju preminulu suprugu Mumtaz Mahal.
 
Poslednji put je privremeno zatvoren 1978. godine kada je poplavljen grad Agra u čijoj se bilizini nalazi. Prethodno je bio zatvoren na nekoliko dana 1971. tokom rata između Indije i Pakistana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.