Zimsko kupanje na otvorenom

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača otvoren je spoljašnji bazen u kome će kupanje biti moguće i zimi, po veoma niskim temperaturama.
To omogućava poseban užitak svima koji vole da probaju sve tajne dobrog velnesa. Ovo je jedan od malobrojnih bazena ove vrste u Srbiji i namenjen je isključivo za opuštanje i relaksaciju zdravih osoba.

Svi oni koji su na rehabilitaciji ili imaju prepisanu terapiju, moraju pre upotrebe najpre da se konsultuju sa lekarom. Ovaj bazen zvanično će početi sa radom u januaru 2010. godine. Da bi se postigao dobar balans hladnog i toplog, za ovaj bazen koristi se sumporna termalna voda čija je temperatura oko 33 stepena. Bazen je povezan i toplom vezom sa velnes centrom, odnosno fotoćelije se aktiviraju odmah kada osoba izađe iz bazena.

Opuštanje i relaksacija kupanjem u ovom bazenu, samo je jedan segment antistres programa koji su pogodni za sve a posebno za menadžere, podseća generalni direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, Nikola Sremčević. „Antistres programi u velnes centrima u svetu su odavno popularni, a u Srbiji tek od pre nekoliko godina. U Banji Koviljači je jedan od savremenih velnes centara sada dopunjen i bazenom sa sumpornom vodom“, kaže doktor Sremčević.

Voda Banje Koviljače poseduje veliki koncentrat sumpora zbog čega blagotvorno deluje tokom lečenja kožnih, degenerativnih i reumatskih oboljenja. Ova voda se koristi i u preventivne svrhe, kod lečenja raznih reumatskih bolesti. Inače, Rehabilitacioni centar u Banji Koviljači jedan je od retkih gde se primenjuju sve vrste kinezi terapije predviđene za decu i odrasle.

Ova vrsta terapije pomaže da se očuva pre svega mišićna snaga, a mogućnost da se rehabilituju imaju svi sa najrazličitijim povredama kičmenog stuba, glave, vratnih pršljenova, zglobova, oboleli od reumatoidnog artritisa i drugih reumatskih bolesti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.