VIDEO: Kružni tok u Grčkoj pravi muke srpskim turistima

Mnoge turiste zbuni situacija tokom vožnje u kružnom toku u različitim letovalištima Grčke.
VIDEO: Kružni tok u Grčkoj pravi muke srpskim turistima
Foto: Pixabay
Naime, dok su u Srbiji ovakve raskrsnice obeležene saobraćajnim znacima STOP ili obrnuti trougao, u Grčkoj broj kružnih tokova obeleženih znacima nije veliki, mada se u poslednje vreme radi na tome kako se novi vozači kao i oni koji prvi put voze u Grčkoj ne bi dodatno zbunjivali.
U međuvremenu, Grčka info donosi vozačima iz Srbije kratko uputstvo.
Prioritet vozila u kružnim raskrsnicama - kružnim tokovima u Grčkoj (potpuno isto kao i u Srbiji) definiše se znakovima STOP ili obrnuti trougao. U slučaju kada znak ne postoji - primenjuje se pravilo prvenstva desne strane.
 
Dakle, kada ne postoji znak STOP ili trougao, automobil koji čeka da se uključi u kružni tok ima prednost, jer dolazi sa desne strane vozilima koja su unutar toka.
 
Poslednjih godina postavljaju se znaci koji regulišu saobraćaj na sve većem broju kružnih raskrsnica, dajući prednost vozilima koja se u njemu već nalaze.
 
  • Davor

    25.06.2022 10:46
    Zna se odlično ko u Srbiji divlja na putevima i ubija, a to su 99% tzv.vozači iz beograda.Toliko bahatosti i nekulture ne postoji nigde drugde na svetu.
  • Voodoo

    23.06.2022 12:14
    Poštovane kolege vozači, kružni tok je raskrsnica kao i bilo koja druga koja je regulisana vertikalnom ili horizontalnom signalizacijom. Iz ovoga proizilazi da bi bilo dobro organizovati proveru poznavanja saobraćajnih propisa i kod "starijih" vozača. Psovanje ostalih učesnika u saobraćaju zbog svog neznanja i bahatosti je za analizu i edukaciju.
  • Nenad

    22.06.2022 10:51
    @Dragan Milanovic
    Sve stoji sto si napisao, po pravilu mozes ici i spoljnom i unutrasnjom trakom. Ono sto sam napisao jeste nacin kako da dodje do sto manje presecenja u kruznom. Vecina vozaca upravo zbog straha od tog presecanja ide spoljnom trakom i kada ide levo, pa cak i kada hoce da se vrati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.