Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi

U jednom restoranu u Budvi došlo je do trovanja hranom najmanje 96 turista, potvrđeno je portalu "Dan" iz više izvora.
Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Radi se većinom o turistima iz Poljske, Slovačke i Slovenije. Svi su smešteni ili su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju.
U opštini Budva za portal "Dan" je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.
Potvrda je stigla i iz Opšte Bolnice u Kotoru gde je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.
 
"Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom -  povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno lečenje", rekao je direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović.
 
U opštini Budva kažu da predsednik te opštine Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbediće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.
 
U Domu zdravlja u Budvi su reporteru Dana saopštili da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan.
  • Sabahudin

    28.08.2022 06:48
    Omerović
    Niko ko svojoj porodici i sebi misli dobro ne ide na more bilo gde na prostoru Balkanskog poluostrva (računajući tu i Hrvatsku jer novopečeni čistunci ovu oblast ne priznaju kao Balkan iz svojih malograđanskih razloga). Ali, šta je tu je. Mentalno siromaštvo uz materijalno, pa još mnoštvo kompleksa raznih vrsta podstiču ljude da se osmele da idu "na more", da se fotkaju i kurče pred drugima... Budva? Smrad u doslovnom smislu reči...
  • Lilly

    28.08.2022 06:21
    Nije to iz restorana, već od kanalizacije koja se izliva u more u celoj Crnoj Gori!
    Kupali se u prljavoj vodi i ne mogu ostati zdravi.
    Svake godine ista priča, prosto ne verujem da neko još ide u CG.
  • Nenad

    28.08.2022 03:17
    Preterali sa začinima
    Ne može drugo biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja