VIDEO Bogata ponuda putovanja vozom u Japanu: Modernizacija za svačiji ukus

Putovanje vozom u Japanu jedno je od čuda našeg modernog sveta.

Tako je bilo da je reč o pruzi koja vodi kroz selo na Šinkansenu brzinom do 320 kilometara na sat, opuštanju u udobnom regionalnom ekspresnom vozu, ili uživanju u japanskoj kulturi na jednodnevnoj ekskurziji "Radosni voz".

Budući da je Japan bio zatvoren tokom perioda 2020-2022. godine zbog pandemije kovida-19, posetioci koji su propustili vožnju vozovima u ovoj zemlji imaju mnogo novih opcija, navodi Si-En-En.

Dakle, ako niste bili u Japanu nekoliko godina ili planirate svoju prvu posetu, očekuje vas više sjajnih novih i renoviranih vozova.
 
 
Prvi među njima je na brzoj liniji Niši Kjušu Šinkansen do Nagasakija koja je duga samo 66 kilometara i povezuje Nagasaki sa ostatkom mreže Šinkansen i sada ide do svog privremenog završetka, odnosno stanice u Takeo-Onsenu.
 
Ukupno pet stanica je sada završeno u brdovitom primorskom regionu na krajnjem zapadu Japana, gde su ranije saobraćali spori konvencionalni vozovi.
 
U Nagasakiju, pažnju privlači novouređena železnička stanica koja ima fantastičnu novu trpezariju i prostor za šoping sa ukusnom lokalnom hranom, a tu možete probati i tradicionalnu tortu "kastela", prilagođenu receptima koje su doneli portugalski mornari koji posećuju Japan.
 
Tu su i takozvani Radosni vozovi za jednodnevne turističke izlete koji se fokusiraju na kulturu i lokalne specijalitete i oduševljavaju putnike. Među njima se posebno izdvaja novi Radosni voz pod nazivom Dve zvezde 4047.
 
Njegova ruta počinje u Takeo-Onsenu i prati staru glavnu liniju oko Nagasakija, penjući se oko stenovitih uvala i zaliva.
 
U planinskom području zapadno od Osake, novi jarko ružičasti voz Sakubi Sakura kreće na sever od Okajame do regiona toplih izvora u blizini Tsujame. Sam voz je bio više od 40 godina na liniji u toj oblasti, a unutrašnjost je starinske zelene i boje drveta.
 
U vozu, koji saobraća petkom, subotom, nedeljom i ponedeljkom, nude se posebne kutije za ručak i setovi deserta u kojima možete uživati dok šetate po prirodi.
Tu je i serija novih vozova N100 sa privatne železničke linije Tobu Railvai, koja kreće na šine ovog jula.
 
Saobraćajući između stanice Asakusa u Tokiju i gradova Niko i Kinugava Onsen u prefekturi Točigi, ovi novi vozovi izgledaju kao da su spremni da pobegnu iz Tokija i prevezu putnike željne odmora na selu severno od metropole.
 
Još jedan od atraktivnih novih vozova je i High Rail na temu astronomije, sa ugrađenim mini-planetarijumom.
 
Može se zaključiti da se u ovako šarolikoj ponudi u Japanu može pronaći železnička ruta za svačiji ukus.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja