Planirate u neku banju na odmor? Evo koliko je smeštaj u pojedinim

Veliki broj ljudi u Srbiji, posebno penzionera i osoba sa zdravstvenim problemima, za odmor odabere upravo banju.
Planirate u neku banju na odmor? Evo koliko je smeštaj u pojedinim
Foto: Pixabay
Osim što ne iziskuju mnogo novca i velike troškove prevoza, u njih se može ići u bilo koje doba godine.
Osim lekovite vode i relaksacije, banje garantuju i čist vazduh, prijatnu klimu i veliki spektar aktivnosti kojima se posetioci mogu zanimati.
Budžet koji je neophodno izdvojiti za odlazak u neku od njih zavisi od dosta faktora, kao što su cene smeštaja i usluga, ali i hrane i taksi prevoza, kao i ulaznica na bazene, piše Danas.
 
Ipak, znatno jeftinije će proći građani koji sami pronađu smeštaj u blizini centara za rehabilitaciju, a posebno ako odlaze mimo letnje sezone.
 
Kada je reč o ulaznicama za zatvorene bazene, one su u proseku oko 500 dinara za dan, ali uglavnom ne više od 700.
 
Za neke od najpopulatnijih banja cene smeštaja se uglavnom ne razlikuju mnogo, pa se sredinom maja prenoćište u apartmanima za dve osobe može pronaći za oko dve ili tri hiljade dinara, a cena pada ako se ostaje više dana.
 
Vrnjačka Banja
 
Prenoćište u vilama sa ocenom višom od devet za dve osobe u Vrnjačkoj Banji iznosi oko 2.700 i više dinara. To se odnosi na sobe površine između 30 i 50 metara kvadratnih, a koje nisu udaljene od centra grada više od jednog kilometra.
 
Ipak, apartmani u zgradama su nešto povoljniji, te se sa odličnom ocenom mogu iznajmiti za oko 1.000 dinara po osobi.
 
Hoteli sa bazenima su najskuplji, ali se i oni mogu iznajmiti za oko 6.000 dinara za dve osobe, ako biste planirali noćenje van letnje sezone.
 
Banja Koviljača
 
Ova banja spada u najpopularnije lokacije za koje su zainteresovani penzioneri, kada je u pitanju korišćenje besplatne rehabilitacije.
 
Cena prenoćišta u apartmanima, za dve osobe, slična je kao i u Vrnjačkoj Banji, i kreće se oko 2.500 dinara.
 
U ovoj banji, u vili sa bazenom, možete prenoćiti za oko 3.000 dinara, ali vam ni jedan obrok nije uključen u pomenuti iznos.
 
Niška Banja
 
Niška Banja nešto je povoljnija od prethodne dve, te je prenoćište u najbolje ocenjenim smeštajima do 3.000 dinara za dve osobe.
 
Na oko kilometar udaljenosti od centra mogu se pronaći i jeftiniji pansioni.
 
Sokobanja
 
U poređenju sa ostalim, smeštaj u Sokobanji je drastično skuplji. Mada, mogu se naći apartmani za oko 3.500 dinara za dve osobe.
 
Ipak, većina njih za noć košta između četiri i pet hiljada dinara.
Ribarska Banja
 
Najvarijabilnije cene smeštaja upravo su u Ribarskoj Banji. Jednako ocenjeni apartmani variraju od 2.000 za noćenje dve osobe, pa do čak 6.000 dinara.
 
Takođe, noćenje u okviru seoskog domaćinstva košta oko 6.000 dinara, s tim što je površina prostora bar dva puta veća nego u apartmanima.

Teme

banje
  • Ana

    07.05.2023 11:00
    Sokobanja
    Sokobanja je banja koja je ostvarila najveći br.nocenja u 2022.godini. Moze se doći preko vaučera koji su većini dostupni, penzioneri dolaze preko Pio fonda a za ostale postoji sve kategorije smeštaja od jeftinijeg do skupljeg.
  • stasa

    02.05.2023 22:26
    @Iguman
    Mi u te banje ni ne idemo. Idemo u Morahalom, koji je cist, sa pristojnim cenama, gde nam niko ne zabranjuje ni da jedemo svoju hranu, a mozemo i da jedemo u banji po pristojnim cenama. O 22 cista ,divna, lekovita topla bazena ne treba ni pricati. Sve je poznato.
  • Ana

    02.05.2023 18:13
    Naše banje u sezoni za većinu zaposlenih nisu dostupne a pogotovo za penzionere sa svojim cenama ,jeftinije je otići negdje na more ali sobzirom na cene hrane i ostalih potrepština hoteljeri i nemogu jeftinijom cenom pokriti troškove .Bila sam prošle godine u Vrujcima ove godine jeftinije ću proći na moru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.