Bali uvodi taksu za turiste

Indonežansko odmaralište Bali uvešće porez od 10 dolara za turiste od sledeće godine kako bi se očuvala njegova kultura, saopštili su zvaničnici.
Bali uvodi taksu za turiste
Foto: Pixabay
Bali koji zavisi od miliona turista iz celog sveta, pokušava da iskoristi svoju popularnost kako bi povećao svoju kasu i zaštitio svoju tropsku privlačnost.
"Plaćanje takse za strane turiste primenjuje se samo jednom tokom njihove posete Baliju", rekao je guverner Vajan Koster lokalnim zakonodavcima, prenosi AFP.
Naknada će se plaćati elektronskim putem. Namet se neće odnositi na domaće turiste.
 
Prema zvaničnim podacima, više od dva miliona turista posetilo je ostrvo prošle godine, nakon što je Bali ukinuo kovid mere.
 
Na pitanje da li će novi porez odvratiti posetioce, Koster je rekao da vlasti ne veruju da će poseta pasti.
 
"To nije problem. Koristićemo novac od te takse za životnu sredinu, kulturu i izgradićemo kvalitetniju infrastrukturu kako bi putovanje na Bali bilo udobnije i bezbednije", rekao je on novinarima.
 
Takođe, tamošnje vlasti su upozorile da će prema turistima koji se loše ponašaju biti sprovedene određene mere. Incidenti koji su se dešavali na ovom ostrvu uključivali su dela nepoštovanja kulture.
 
Imigraciona služba Balija deportovala je jednu Dankinju prošlog meseca nakon što je snimljena kako se fotografiše u javnosti dok je vozila motor. Jedna Ruskinja je takođe izbačena sa ostrva u aprilu jer je objavila svoju golu fotografiju ispred svetog drveta.
 
U junu je lokalna vlada objavila vodič za turiste koji žele da posete Bali, nakon što ih je ostrvska kancelarija za imigraciju primorala na to.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja