Beogradski aerodrom savetuje putnike: Dobro se informišite, dođite bar dva sata ranije...

Aerodrom "Nikola Tesla" objavio je savete putnicima za pripremu pre putovanja.
Beogradski aerodrom savetuje putnike: Dobro se informišite, dođite bar dva sata ranije...
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Putnicima se savetuje da se pre leta dobro informišu i dođu na aerodom najmanje dva sata ranije, zbog velikog broja letova, povećanog broja putnika, ali i radova na aerodromu.
Navodeći da aerodrom očekuje značajno povećanje broja putnika i u narednim nedeljama, uprava savetuje putnike da provere status leta i dođu na vreme, ali i da prate saobraćajne izmene zbog tekućih radova.
Otvorena je nova, takozvana "Kiss & Fly" zona, namenjena kratkotrajnom besplatnom zadržavanju za iskrcavanje putnika, u trajanju do pet minuta, a prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala.
 
Ispred terminala otvorena su i dva nova parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju, kao i premium Parking P1 i Parking P2, a uskoro će biti otvoren i Parking P3, namenjen onlajn rezervacijama parking mesta.
 
Mapa lokacija parkinga, detalji i informacije o cenama korišćenja usluga na svim parkiralištima putnicima su dostupni na zvaničnom sajtu aerodroma.
 
Radi bržeg procesa pasoške kontrole, putnicima je savetovano da pripreme putna dokumenta i avio kartu neposredno pre dolaska na šalter, a da pre nego što dođu do bezbednosne kontrole izdvoje predmete poput kaiša, sata, ključeva, novčanika i jakne.
 
Tečnosti, aerosole i kozmetiku do 100 mililitara treba spakovati odvojeno u plastičnu providnu kesu sa patent zatvaračem.
"Zbog veoma dinamične letnje sezone sa povećanim saobraćajem i kašnjenjem letova na aerodromima, povećan je broj slučajeva kašnjenja prtljaga, posebno prtljaga koji se na tranzitnom aerodromu ne utovari na sledeći povezani let", navodi se u saopštenju.
 
Putnicima se savetuje da najvažnije stvari, poput punjača za telefon, lekova, pribora za ličnu higijenu nose u ručnom prtljagu i da čekirani prtljag jasno obeleže kontakt podacima.
  • Aleks

    27.07.2023 21:34
    Ma kakvi dva, bar 6 sati ranije, ne bi li banda iz Vinci-ja jos manje ljudi uposlila i vecu zarada imala dok mi cekamo kao mladi majmuni u redovima.
  • Brijena

    27.07.2023 15:02
    Dzaba sve
    Cekali smo 20h na let koji traje 2h, a dosli smo 3h ranije. U medjuvremenu, nakon 6h cekanja i pomeranja leta nekoliko puta su ga odlozili za sutra i vratili nam prtljag koji smo isto cekali oko 1h. Odlozen let je isto kasnio vise pd 1h. 20h cekanja plus oko 200e troskova na hranu na aerodromu i hotel u kome smo prenocili da ne bi proveli sa decom noc na aerodromu.
  • Ludilo

    27.07.2023 10:46
    Srbija kao da je africka drzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.