VIDEO: Turisti u Italiji na 460 godina staru znamenitost ispisali slogan fudbalskog kluba

Italijanska policija traži dvoje nemačkih turista za koje veruje da su sprejom ispisali fudbalski slogan na znamenitosti iz 16. veka u Firenci.
VIDEO: Turisti u Italiji na 460 godina staru znamenitost ispisali slogan fudbalskog kluba
Foto: Pixabay
Sedam velikih slova i brojki za koje se veruje da se odnose na nemački fudbalski tim, München 1860, iscrtano je crnom bojom na spoljašnjim stubovima koridora Vazari koji gleda na reku Arno, objavio je lokalni medij La Nazione.
Policija je identifikovala dvoje nemačkih turista u ranim 20-ima s kojima žele da razgovaraju u vezi s incidentom. Snimak muškaraca za kojima se traga objavila je na društvenim mrežama lokalna policija. Obojica su belci i nose farmerke i bejzbol kape. 
Koridor dug jedan kilometar izgrađen je 1565. i predstavlja povišeni zatvoreni prolaz koji povezuje Palaco Vekio s Palaco Piti. Dizajnirao je Đorđo Vazari za vojvodu Kozima de Medičija kako bi omogućio velikim vojvodama da se sigurno kreću. 
 
Sve su glasniji pozivi javnosti da se ovakvi vandali strože kažnjavaju, piše Sky News. Ajke Šmit, direktor galerije Ufici u Firenci, kazao je da bi se u SAD-u za slična dela moglo dobiti do pet godina zatvora.
 
"Jasno je da ovo nije pijani hir, već čin s predumišljajem. Dosta sa simboličnim kaznama i maštovitim olakšavajućim okolnostima. Treba nam tvrda šaka zakona. Mora se primenjivati postojeći zakon... A ako to nije dovoljno, mora se uvesti stroži zakon", uveren je. 
 
Italijani su ranije ovog leta bili ogorčeni snimkom turista koji je urezao svoje inicijale svoje devojke u Koloseum, a vandali su se popeli na vrh Galerije Vitorio Emanuele II u Milanu i sprejom išarali luk okrenut prema katedrali Duomo. 
 
Gradonačelnik Firence Dario Nardela obećao je potpunu istragu kako bi se identifikovali odgovorni za "sramotni čin vandalizma" u Vazarijevom koridoru. Italijanski ministar kulture Đenaro Sanđulijano poručio je da vandali "treba da shvate kako će čak i mala ogrebotina od sada biti kazneno gonjena".
  • Đorđe

    27.08.2023 09:41
    Pa šta, smederevska tvrđava, strana prema Dunavu, je išarana celom dužinom u visini 2 m.
  • ex-Vračarac

    27.08.2023 08:23
    Taj problem u Srbiji neće da se desi. Mi rušimo redom stara arhitektonska čeda zarad boljitka, ovaj zarade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja