Tajni znakovi koji upućuju da nešto nije u redu tokom leta avionom

Sasvim je prirodno plašiti se letenja avionom, pogotovo tokom turbulencija. Međutim, turbulencije nisu problem toliki, zbog čega je dobro znati neke tajne znakove koji upućuju da postoji veći problem.
Tajni znakovi koji upućuju da nešto nije u redu tokom leta avionom
Foto: Pixabay
Nekadašnja stjuardesa podelila je nekoliko znakova da nešto zapravo nije kako treba dok letite avionom. Međutim, pre nego što nastavite da čitate, važno je istaći da je avion najsigurnije prevozno sredstvo.
 
Treba istaći i da je putovanje komercijalnim avionom bilo sigurnije u 2023. godini nego prethodnih godina. Naime, u prošloj godini dogodile su se samo dve smrtonosne nesreće, dok je u 2022. godini bilo šest smrtonosnih nesreća.
Ipak, ako vas i dalje zanima koji su to znakovi upozorenja, nekadašnja stujardesa Lisa Hjudžs podelila je nekoliko situacija koje bi označile opasnost tokom leta.
 
Ponašanje posade
 
Pojačana aktivnost posade, uključujući čestu komunikaciju s kokpitom, može ukazivati na problem. To uključuje promene u tonu ili hitnosti u najavama iz kokpita ili osoblja iz kabine. Ukoliko upustva postaju sve direktnija i češća, to bi mogao biti znak upozorenja.
 
"Posada takođe može pripremiti opremu za hitne slučajeve ili uputiti određene putnike poput fizički sposobnih pojedinaca da pomognu u potencijalnoj evakuaciji", rekla je Hjudžs.
Fizički znakovi
 
Neuobičajeni zvukovi, vibracije ili promene u načinu letenja kao što su nagle promene visine, mogu ukazivati na mehaničke probleme. To mogu biti i promene u rasveti kabine, postavljanje maski s kiseonikom ili pokretanje protokola za hitne slučajeve.
 
Naglo sletanje
 
Odluka o naglom sletanju takođe je znak upozorenja. To su obično hitni medicinski slučajevi i ozbiljni zdravstveni problemi kod pojedinaca, ali mogu biti i neočekivani vremenski uslovi.
 
U retkim slučajevima, naglo sletanje može biti znak sigurnosnih pretnji kao što su pretnje bombama ili nepristojno ponašanje koje predstavlja rizik za sigurnost leta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja