Mačka obavila nuždu, ženi preti zatvor

Niška policija, po naredbi Prekršajnog suda, sprovela je staricu od 76 godina kod sudije za prekršaje koji je trebalo da je uputi na izdržavanje zatvorske kazne, jer nije platila kaznu od 10.000 dinara.

Ona je kažnjena na osnovu prijave Komunalne policije, jer je navodno njena mačka vršila nuždu u komšijskom dvorištu!

Komunalna policija nam u sredu nije dala komentar, ali nam je predsednica Prekršajnog suda Vera Cvjetković potvrdila šta se događalo.

"Izašli smo joj u susret imajući u vidu njene godine, tako da, ipak, neće otići na izdražavanje zatvorske kazne. Ali će novčanu kaznu morati da plati", kazala je Vera Cvjetković, predsednica Prekršajnog suda koja je odbila da otkrije identitet starice. "U ovom slučaju nije prekršena procedura niti zakon jer je rešenje o kazni pravosnažno, pa ukoliko se ne plati u zakonskom roku, zaista preti kazna zatvora bez obzira na pol ili uzrast onoga kome je dosuđena kazna. Iz humanih razloga stranka nije sprovedena u Ženski zatvor u Požarevcu."

Javnost je o ovom događaju alarmirao Nišlija Žarko Đorđević, predsednik udruženja građana "Za spasenje Niša" na svom fejsbuk-profilu.

  • gari

    24.12.2016 09:24
    http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:641363-Zatvor-ili-kazna-od-10000-zbog-macka-Marka

    Izgleda da je ipak zgrada u pitanju. I da nije jedan komšija nego da se mnoge komšije žale. Mislim da ovo sve menja.
  • Gari

    23.12.2016 12:07
    Normalno da su institucije potpuno slepacke kada slepci vode drzavu.
  • NS-s

    23.12.2016 12:01
    Zakon isti za sve
    Kriminalci setaju gradom sa vise od 30 prijava odlazu zatvorske kazne niko im nista ne moze a staricu bi u zatvor, a da ona ima mnogo godina pa ne moze da potrci da se sakrije od policije daj nju da stavimo u zatvor mozemo da je stignemo sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.