"Lukava" krava pre šest meseci pobegla u šumu, niko ne može da je uhvati

Trogodišnja krava Betsi pobegla je pre šest meseci tokom godišnjeg takmičenja u rodeu u mestu Enkoridž na Aljasci.
"Lukava" krava pre šest meseci pobegla u šumu, niko ne može da je uhvati
Foto: Pixabay
Vlasnik ove krave je pokušao na sve moguće načine da je uhvati i vrati nazad u domaćinstvo, međutim bez uspeha.
 
Betsi je iskoristila nepažnju svojih čuvara tokom rodeo festivala i pobegla prema Far Nort Bisentenial šumi, koja se prostire na preko 4.000 hektara. Kauboji su osedlali konje i krenuli za Betsi čim su primetili da je nema, međutim bilo je kasno. Ona je uspela da se dokopa šume i od tada uživa u svojoj slobodi bez obzira na to što njeni vlasnici već šest meseci pokušavaju da je uhvate.
 
"Potpuno sam iscrpljen zbog potrage za Betsi iz dana u dan. Ova krava je stvarno mudra, to je sigurno", rekao je Frenk Kokoski, vlasnik Betsi.
 
Osim što ne mogu da je uhvate, Frenk smatra da je ova krava jako lukava jer je skijaši, sportisti, policija i šetači kroz šumu stalno primećuju, međutim niko nije uspeo da je uhvati i dovede kući.
 
"Svaki put kada dobijem dojavu gde se Betsi nalazi, odmah se uputim na tu lokaciju, međutim kada dođem tamo, sve što zateknem su tragovi u snegu", dodao je Kokoski.
 
Mnogi koji su videli kravu kako luta ovom divljinom zatekli su se u čudu i mislili da im se pričinjava, jer je teren jako nepristupačan i surov, tako da je pravo čudo kako je ova životinja preživela punih šest meseci.
 
Kada su prolaznici tek počeli da je primećuju niko im nije verovao, jer je nemoguće da se ova domaća životinja snađe u ovom surovom području. Upravo zbog toga su mnoge svedoke viđanja Betsi u šumi smatrali neuračunljivim. Ipak, prava pomama za hvatanjem ove životinje je nastala kada je Frenk Kokoski preko društvenih mreža tražio pomoć od svojih sugrađana u hvatanju Betsi, čime je potvrdio da se u divljini stvarno nalazi jedna krava.
 
"Veliki broj ljudi se odazvao i želi da mi pomogne. Međutim, nemaju baš svi to iskustvo kauboja koje je neophodno u hvatanju krave, a naročito mudre krave kakva je Betsi", rekao je Kokoski.
 
Dosadašnji pokušaji namamljivanja krave uz pomoć hrane su bili bez uspeha, ali, kako ističe njen vlasnik, u pripremi je novi plan. Kad sazna u kojem se delu šume Betsi najviše kreće njegov plan je da dovede i druge krave u nadi da će im se ona pridružiti, te će je na taj način uhvatiti.
 
Ostali kauboji smatraju da je to dobar plan, jer će se krave po prirodi grupisati u krdo, međutim teško je ostvariv, jer je šuma kojom luta Betsi toliko velika da je skoro nemoguće utvrditi njenu tačnu lokaciju. Zasad sve što njen vlasnik može da uradi je da čeka da je neko primeti, pa da onda sprovede svoj plan.
  • Небитно

    23.01.2019 12:24
    ''plan je da dovede i druge krave''

    Може, може - па и њих да изгуби...
  • lala

    23.01.2019 12:12
    Ta čula kad je onaj rekao POD NOŽ BATO. Dok dokaže da je seka....
  • Krompjuter

    23.01.2019 10:29
    Bas je...
    Betsi vrati se, nemoj da si krava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.