Gradonačelnik zabranio psima da laju

Gradonačelnik mesta Fukjer na severu Francuske zabranio je psima da preterano laju.
Gradonačelnik zabranio psima da laju
Foto: Pixabay
On kaže da je ova zabrana izrečena kako bi smanjio "zagađivanje bukom" i kao odgovor na "pse koji laju i dan i noć i stvaraju neizdrživu situaciju u selu", objasnio je Žan Pjer Estjen. 
 
Vlasnici pasa u ovom francuskom mestu moraće da plate kaznu od 68 evra za "prolongiran ili ponovljen lavež" u slučaju kada su psi ostavljeni sami u ograđenim prostorima, javlja BBC. 
 
"Cilj nije da zabranimo pse i nećemo da kažnjavamo ljude i za najmanji lavež. Grad nema ništa protiv pasa, ali ako odlučite da ih imate, onda ih dresirajte", rekao je Estjen za francuski list "Le Parisien".
 
Psi koji su skloni lajanju takođe će morati da budu sklonjeni sa ulice i držani u kućama ako njihovo lajanje "ometa odmor ili opuštanje" 1.400 stanovnika ovog mesta. 
 
Zabrana je doneta nakon što su meštani potpisali peticiju protiv jednog svog komšije.  
 
Zabranu su već kritikovali aktivisti za prava životinja. 
 
"Ako psi imaju usta, ona im služe za lajanje. Nikad nisam video da pas laje od ujutro do uveče", rekao je predsednik udruženja.
  • Osmi sekretar SKOJa

    19.02.2019 16:06
    Ovaj bi onu scenu iz Munja zabranio
  • ?

    15.02.2019 00:32
    Podrzavam, volim pse al da mi komsija ima kera koji ceo dan i noc laje neznam bojim se da bih izugubio kontrolu i neko bi bio mrtav ili ja ili komsija... Jos da dodam pas laje ako neko stran ide oko njegove teritorije al ako laje bez ikakog povoda to znaci da je usamljen
  • Goran

    15.02.2019 00:19
    Dabogda i ovde bilo tako
    Ovom debilu sa kraja da porucim da i ja imam idiota kojem ker laje po ceo dan i noc, tako da ima takvih kerova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.