Uhvaćena ženka pitona duga više od pet metara

Džinovska ženka burmanskog pitona, jedne od najvećih vrsta zmija na svetu, uhvaćena je u nacionalnom parku Big sajpres na Floridi.
Ženka je bila dugačka 5,18 metara i teška 63 kilograma. Zmija je ubijena u okviru kampanje za kontrolu ove vrste zmija na jugu SAD jer nanose veliku štetu lokalnim životinjskim vrstama.
 
"Ovo je definitivno najveći piton koji je pronađen u našem nacionalnom parku. Uhvatili smo je zahvaljujući novoj taktici", poručili su nadležni. Zaposleni u parku u potrazi za ženkama stavljaju radio-odašiljaše na mužjake. Oni ih potom odvode do hranilišta i mesta gde se okupljaju ženke.
 
"Svi smo koncentrisani na kontrolu ove invazivne vrste koja predstavlja opasnost za lokalne divlje vrste", dodali su u upravi nacionalnog parka.
 
Nadležni navode i da su uništili 73 jajeta koja je ova ženka  položila.
 
Iako se radi o impresivnom primerku ženke burmanskog pitona, to nije najveća zmija ove vrste ulovljena na Floridi. Naime, 2013. na Floridi je ulovljen piton dugačak 5,68 metara. Oni su se na Floridu naselili sredinom sedamdesetih, kad su ih građani držali kao kućne ljubimce, pa ih posle puštali u divljinu. U poslednje dve decenije ulovljeno je više od 1.800 primeraka.
 
Prirodno stanište burmanskih pitona je jugoistočna Azija, mogu da narastu i preko šest metara i budu teški preko 70 kilograma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.