Pande se parile prvi put u 10 godina jer je zoo vrt prazan zbog pandemije

Pande Le Le i Jing Jing iz zoološkog vrta "Ocean Park Zoo" u Hongkongu prvi put su se uspešno parile u više od deset godina.
Zoološki vrt u kojem ove dve pande žive zatvoren je od januara zbog pandemije virusa korona, a čini se da su ih mir i tišina inspirisali da se bace na posao. Kako su u ponedeljak radnici zoološkog vrta objavili na Fejsbuku, oko 9 časova ujutro zatekli su pande u parenju.
 
Ove dve pande u zoo vrtu žive od 2007. godine, a poslednji put su se parile 2010. godine. Svi pokušaji zaposlenih u zoo vrtu da ih navedu na parenje dosad su bili bezuspešni.
 
"Uspešno parenje jako je uzbudljivo za sve nas, pogotovo jer su šanse da će rezultirati začećem veće nego kod veštačke oplodnje", rekao je direktor zoološkog vrta Majkl Bus.
 
  • Puniša

    13.04.2020 02:01
    ...
    Planeti je svejedno, ali životinjama je bolje bez glupih ljudi. Nisu ljudi virus, bar nisu svi. Koliko imate poštovanja prema sebi i drugima, toliko ćete ga i dobiti.
  • Rgghh

    08.04.2020 09:49
    Planeti je bolje i lepše bez ljudi
  • ma

    08.04.2020 09:06
    Sta se zezate, pojedite i njih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.