Lav Tor podvrgnut vazektomiji nakon pet potomaka, zoo vrt objasnio zašto

Čuvari i osoblje zoološkog vrta "Burgers" u holandskom Arnhemu odlučilo je da jedanaestogodišnjeg lava Tora podvrgne vazektomiji jer su se složili da je osigurao dovoljno potomaka.
Potentni Tor je u poslednjih godinu dana dobio pet mladunaca s dve lavice, navelo je osoblje zoo vrta. 
 
Veterinar Henk Luten je rekao kako je ovo prvi put u njegovoj 35-godišnjoj karijeri da zoološki vrt pribegava ovakvom postupku na jednom lavu. 
 
"Zašto to radimo? Jer se Tor dokazao kao mužjak za rasplod i sada imamo puno njegovih potomaka a ne želimo da ugrozimo genetsku raznolikost (čopora)", rekao je Luten.
 
Osoblje je reklo da se odlučilo za podvezivanje semevoda, a ne uklanjanje testisa kako Tor ne bi izgubio svoju bujnu grivu, ali i mesto u društvenoj hijerarhiji.
 
Kako bi se realizovao zahvat pet radnika bilo je angažovano da se uspavana životinja podigne i stavi na operacioni sto u klinici zoološkog vrta.
  • Vlada

    17.03.2021 10:10
    Gde to možeš da objasni bilmezima koji ne mogu da prihvate ni kad sami nisu za dalje razmnožavanje.
  • Dragan

    15.03.2021 07:15
    Sh
    Smenjen sa funkcije kralja životinja i penzionisan.Kakav problem što ima brojni podmladak.Prodajte drugim zoo jer svakako u prirodi bi uginuli jer ne znaju kako se i šta lovi,niti gde naći hranu.Ima i safari parkova gde su prilično slobodni.
  • Баја

    14.03.2021 22:19
    Пустите животиње да живе како им је Бог дао, аман побогу!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.