Zaštićeni ćelavi ibis svratio u Crnu Goru i dobio "obezbeđenje"

Izuzetno retka i zaštićena vrsta ptice, ćelavi ibis, bila je prethodnog dana najčuvanije biće u Crnoj Gori, prenose crnogorski mediji.
Zaštićeni ćelavi ibis svratio u Crnu Goru i dobio "obezbeđenje"
Foto: Pixabay
Ekipa Centra za zaštitu i proučavanje ptica bila joj je "za krilima" i tokom noći kako bi je zaštitila od svih opasnosti, prenosi RTCG.
Televizija Crne Gore zabeležila je neobičnu sliku u podgoričkom naselju Konik, gde su iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica propratili zaštićenu vrstu ćelavi ibis, poznatu i kao "nova", koja je po njihovim rečima doletela iz Bosne i Hercegovine.
 
Juče je bila u Nikšiću, konačište je našla u Podgorici gde su je sve vreme pratili iz CZIP-a, kako bi pazili da joj se nešto ne desi.
 
Put, kako su kazali, treba da nastavi ka italijanskoj Toskani.
 
Ta vrsta je u ovom delu Evrope izumrla još u 17. veku, a sada se vratila i to iz Austrije preko Italije i Hrvatske.

Teme

ibis

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.