Tri slona uginula od herpesa u zoo vrtu u Cirihu

Još jedan slon uginuo je od virusa herpesa u ciriškom zoološkom vrtu, saopštila je uprava vrta ističući da je to treći slon koji je od kraja juna stradao od iste infekcije.
Tri slona uginula od herpesa u zoo vrtu u Cirihu
Foto: Pixabay
Ruvani, petogodišnja slonica, uginula je jutros od posledica infekcije endoteliotropnog herpes-virusa slonova (EEHV), koji latentno nose skoro svi slonovi, prenosi Rojters.
Njenom uginuću prethodile su smrti slonova Omiše, osmogodišnje ženke koja je podlegla infekciji 11. jula i dvogodišnjeg mužjaka Umeša, koji je uginuo krajem juna.
Ruvani je dobila antivirusnu terapiju i do petka nije pokazivala znake infekcije, saopštila je uprava zoološkog vrta.
 
"Uginuće trećeg slona od ovog strašnog virusa u tako kratkom vremenu je tragičan gubitak za zoološki vrt u Cirihu. Danas je veoma tužan dan. Posebno je frustrirajuće to što smo nemoćni protiv ovog virusa uprkos najboljoj veterinarskoj nezi iz Univerzitetske veterinarske bolnice", rekao je direktor zoološkog vrta Severin Dresen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.