Poskok pronađen u centru Beograda biće vraćen u prirodu

Poskok koji je pronađen na Bulevaru despota Stefana u centru Beograda prebačen je u Beo Zoo vrt, a danas će biti vraćen u prirodu, objavljeno je na Fejsbuk profilu Zoo vrta.
Poskok pronađen u centru Beograda biće vraćen u prirodu
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Zmiju su zbrinuli naši zaposleni, koji su obučeni za rad sa opasnim životinjama. Danas je ekipa Zavoda za zaštitu prirode Srbije preuzela poskoka, koji će biti vraćen u prirodu", navodi se u objavi.
Otrovnicu je ekipa "Zoohigijene" nakon sklanjanja s beogradskog bulevara odnela u Zoološki vrt, gde je bila privremeno smeštena.
Reč je o odrasloj ženki, dugačkoj oko pola metra.
 
Poskok je veoma otrovna zmija. Stručnjaci sumnjaju da je ili nekome pobegao, a zabranjeno je držati otrovne zmije, ili da je stigao u motoru nečijeg automobila, gde se sakrio da bi se zagrejao, možda sa Divčibara, gde im je prirodno stanište.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.