Uginula slonica Tvigi, jedna od najpoznatijih životinja beogradskog zoološkog vrta

Slonica Tvigi uginula je jutros, saopštio je Beo Zoo Vrt.

Slonica je uginula u 58. godini, nakon kraće i teške bolesti.

Kako se navodi u objavi, Tvigi je bila među najstarijim i najpoznatijim stanovnicima Beo Zoo Vrta.

U Beograd je stigla 1990. godine i veoma brzo je osvojila srca posetilaca i zaposlenih, koji su do poslednjeg dana brinuli o njoj sa puno ljubavi i pažnje, navode u beogradskom zoo vrtu.
 
"Zauvek ćemo pamtiti ovu divnu i plemenitu životinju", zaključuli su u Beo Zoo Vrtu.
 
  • Momcilo

    05.09.2023 08:16
    Neimari
    Mucena zivotinja se spasila napokon. Umesto da su vrt prosirili do reke a mogli su, oni su zidali stanove da bi svoje guzice uvalili gde god su mogli. Nije humano drzati zivotinje u zatocenistvu sem ako nisu ugrozene, ali im onda treba dati human prostor u kome ce da borave.
  • @xy

    04.09.2023 15:02
    Ovo veze nema sa sns-om ama bas nikakve. Taj nazovi zoo vrt koji je jedno pravo muciliste za zivotinje, odavno ne bi trebao da postoji. Dok su mnogi zoo vrtovi u svetu prosireni i unapredjeni na mnogo nacina, ovaj nema gde da se siri, a o unapredjivanju da i ne govorim. Nije mi jasno kako ti koji odrzavaju taj zoo vrt, a koji bi trebali da budu neki ljubitelji zivotinja, mogu da gledaju patnju istih bez da im se javi zelja da zatvore taj zoo vrt zauvek, posto sredstava za premestanje pretoostavljam nema, jer je od prilike negde medju poslednjim prioritetima, ako ne i iza njih.
  • nije Mile veverica

    04.09.2023 12:24
    bez naslova
    Tužan je taj zoološki vrt.
    Jednom sam išao sa klincima i verovatno više neću.
    Koliko životinja u malim prostorima, neke su u takvom stanju da su skupljene i bez želje da se pomere.
    Lavovi, nilski konji, svi primati, silne mačke svih rasa (ne samo lavovi), sve ptice, oni nesrećni irvasi koji hodaju po nekim ciglama, ma sve životinje!

    Tužan prizor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.