Gotovo svi koji su umrli od kovida u SAD nisu bili vakcinisani

U SAD su 99,2 odsto umrlih od posledica kovida-19 nevakcinisane osobe, izjavio je danas glavni američki stručnjak za infektivne bolesti doktor Entoni Fauči.
Gotovo svi koji su umrli od kovida u SAD nisu bili vakcinisani
Foto: 021.rs
Fauči je rekao da je to "tužno i tragično" i da je frustrirajuće imati tako "strašnog neprijatelja" u korona virusu kada postoje efikasni načini zaštite.
 
Razlozi za nepoverenje građana SAD su, naveo je, uglavnom utemeljeni u ideologiji i nenaučnim činjenicama.
 
Rekao je da Amerika ima "alate za suzbijanje" zaraze i pozvao ljude da razlike ostave po strani i shvate da je korona virus zajednički neprijatelj.
 
"SAD su veoma srećne da imaju dovoljno vakcina za imunizaciju svih građana. A ima ljudi u svetu koji bi sve dali da dođu do vakcina", dodao je.
 
SAD su država sa najviše umrlih od kovida-19 u svetu, od početka epidemije umrlo je više od 605.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.