Iako zvuči egzotično, zapravo je vrlo jednostavno za pripremu.
Sastojci (za 2 osobe):
- 4 jaja
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 1 čen belog luka (sitno seckan)
- 1 crvena paprika (narezana na trakice)
- 300 ml paradajz-pelata ili pasirani paradajz
- Maslinovo ulje
- Kašičica mlevene paprike (slatke ili dimljene)
- Prstohvat kima (opciono)
- So, biber
- Svež peršun ili korijander za dekoraciju
Priprema:
1. Na srednje jakoj vatri u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja.
2. Dodajte crni i beli luk, pa propržite dok ne omekšaju.
3. Dodajte papriku, pržite još 5 minuta dok ne omekša.
4. U tiganj dodajte paradajz, začine, so i biber. Smanjite vatru i kuvajte 10-ak minuta dok se sos ne zgusne.
5. Kašikom napravite 4 mala udubljenja u sosu i pažljivo razbijte po jedno jaje u svako.
6. Poklopi tiganj i kuvajte još 5-7 minuta, dok belanca ne očvrsnu, a žumanca ostanu mekana.
7. Pospite svežim peršunom i servirajte toplo, uz hleb, lepinju ili naan.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar