Autor: Politika

Život
01.03.2020.
13:53
Neispavanost, nesanica, manjak energije, iscrpljenost, problemi s varenjem, visok pritisak, dekoncetrisanost, glavobolja, smanjena profesionalna efikasnost, samo su neki od simptoma stresa i izgaranja na poslu, poremećaja koji je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) uvrstila u bolesti.
  • sasa

    09.03.2020 13:44
    nije to izgaranje od posla
    to je sagorevanje od preživljavanja
  • HR etika

    01.03.2020 17:52
    HR čuva zdravlje zaposlenih tako što šutne bolesne i zaposli zdrave
  • A 4.?

    01.03.2020 17:49
    Mi smo u 4.fazi.
  • rale

    01.03.2020 17:39
    Već godinama ne volim svoj posao ali radim zbog plate, kao i većina ljudi. Radim minimum na poslu, hvatam krivine i ne dam da me ubede na bilo kakvo prekovremeno ili nešto što nije van mog radnog ugovora. Naravno sa ovakvim stavom mogu očekivati da će me se prvom prilikom rešiti na poslu i zato konstanto planiram i razmišljam gde bi dalje mogao preći i šta raditi. Sve je ovo jedan ogroman stres koji izvuče iz tebe skoro svu energiju za život ako si osetljiva osoba. Bolesno društvo i bolesna vremena.
  • Nana

    01.03.2020 17:03
    Ono što je evidentno, ne mo6e niko da me ubedi u suprotno, što su radnici nezadovoljniji lošiji proizvod. Ne mo6e ni plata da motiviše ljude. Ako se ophodite prema radnicima sa totalnim nepoštovanjem ne možete da očekujete ni minimum a kamoli maximum. Primer radnje kod mene u kvartu, radnuce su dobro plaćene ali gazda štedi pa neće da zaposli još jednu, rezultat je konstantno loša i negativna atmosfera, počeli smo da izbegavmao kupovinu u istoj. A nje da ne može da zaposli još nekog, uma promet i više radnji. Jednom su pokušali da nađu nekog, na kraju i odustali. Mlađi ne žele da rade tim tempom i u takvom sistemu.
    Promenila su se vremena i razmišljanja ljudi ali ne i sistem rada "gazda" u Srbiji.
  • dragan perković

    01.03.2020 15:39
    Ah
    Posetite APTIV i Lear u Novom Sadu.7,5h stojati u zagušljivoj hali (sva vrata moraju biti zatvorena),i iznad svakog radnog mesta štoperica koja meri samo efektivan rad.U oglasu napišu "u zadatom vremenu". Žene,invalidi,stariji ne poželjni,plate su im službena tajna tako da ni žena ne sme da zna kolika vam je plata (piše na svakoj platnoj listi koja je zatvorena u koverti).Onaj ko navata jednog naivnog da radi dobija od firme 5000din.Motači javitese.
  • Bobi

    01.03.2020 14:36
    Aptlear
    Motaci kablova javite se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna