Život
12.08.2012.
11:35
Osiguranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), koji tokom sezone godišnjih odmora odluče da otputuju u inostranstvo, imaju pravo na hitnu medicinsku pomoć ukoliko se za to ukaže potreba, što ostvaruju na osnovu potvrde o zdravstvenom osiguranju.
  • Neko to odgore vidi sve

    12.08.2012 16:41
    Opisani postupak ostvarivanja prava na zaštitu u potpunosti suspenduje isto pravo jer o ovome prvi put sad čujemo kao i zaposleni u jednoj velikoj bolnici na CG primorju. Krajnje je besmisleno da građani dokazuju svojoj državi da su zdravi i gube sate na vađenje potvrde, kad ta ista država može kod zahteva za refundaciju ili odobrenja za hitnu interevenciju da proveri zdravstveno stanje svakog pojedinca. Još gluplje je da na to teraju ljude koji npr. rade na poslovima koji zahtevaju stalne lekarske provere. Ovo je tipičan primer smaranja građana sa jednim ciljem, da im se oneomogući pravo koje su stekli na osnovu uplate doprinosa za zdravstvo. Interesantno je videti da li i evropske države maltretiraju svoje građane na ovakav način. Mislim da je ovo bezobrazluk koji traži hitnu intervenciju zaštitnika ljudskih prava.
  • Y

    12.08.2012 14:27
    Genijalci!
    Ako RFZO dokažete da ste zdravi, imate pravo na lečenje tokom privremenog boravka u inostranstvu (godišnjeg odmora), u slučaju nesrećnog slučaja, ili iznenadne (i neočekivane) bolesti. Ako ste pak bolesni, onda vam se to pravo ne priznaje. Mislim kako se nameće logičan zaključak, a to je - da bi zdravima bilo uputno da plaćaju zdravstveno osiguranje, a bolesnima ne. Jer, onima kojima (najverovatnije) neće trebati - nude, a onima kojima bi zaista moglo da zatreba - ne daju. Potpuno dosledno "džiberskoj" logici ove "države" (večite Stradije)!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna